Μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού ανακοινώνει την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

Μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού ανακοινώνει την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

Μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό που συγκαλεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε.. 

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Προσλήψεις στο ΕΣΥ, αύξηση ΜΕΘ και μέτρα στήριξης οικονομίας ζήτησε ο Τσίπρας

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη δημόσια υγεία, τη θωράκιση της οικονομίας και τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προσλήψεις στο ΕΣΥ, αύξηση των ΜΕΘ, μείωση των πλεονασμάτων, μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, προστασία α' κατοικίας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο νέος κορωνοϊός δεν δοκιμάζει μόνο την αντοχή της Δημόσιας υγείας», αλλά «κυρίως θα δοκιμάσει και τη συνοχή της κοινωνίας μας».

«Μπορούμε όμως να τον νικήσουμε», τονίζει, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει και να υλοποιήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, «έχει χρέος και κοινωνική ευθύνη». «Αλλά όλοι έχουμε ευθύνη. Τα κόμματα, η εκκλησία, οι συλλογικοί φορείς της κοινωνίας μας», σημειώνει και προσθέτει ότι «όλοι μαζί, με τη συμπεριφορά μας, μπορούμε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τον διπλανό, για τον ευάλωτο συνάνθρωπό μας». Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι ζήτημα αυταρχισμού και πειθαρχίας, αλλά ζήτημα κοινής λογικής και ανθρωπιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα