Σύγκρουση στη Βουλή για τον Έβρο: Βολές Βορίδη κατά Τσίπρα - Η απάντηση Ζαχαριάδη

Σύγκρουση στη Βουλή για τον Έβρο: Βολές Βορίδη κατά Τσίπρα - Η απάντηση Ζαχαριάδη

Τα γεγονότα στον Έβρο και οι χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κυριαρχούν από το πρωί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

 Ηένταση κορυφώθηκε όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια αλλά αντίθετα επιχειρεί να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες με μια διττή στάση. 

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ως κωλοτούμπα τη χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο MEGA πως “δεν πρέπει να είμαστε υπέρ των ανοικτών συνόρων και καλώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα” και πρόσθεσε: “Μεταβάλλετε θεαματικά άποψη, εξαναγκαστήκατε να κάνετε κωλοτούμπα. Ευτυχώς που την κάνατε, μπράβο σας. Προσχωρείτε στην σωστή θέση αλλά όχι να μας βγαίνετε από πάνω. Σας διακατέχει τρικυμία εν κρανίω και ψευδοϊσορροπίες. Από τη  μια τι να κάνουμε ο ρεαλισμός λέει να πούμε καλά κάνατε και από την άλλη να κλείσουμε όμως και το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ” είπε.

Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος χαρακτήρισε ως αθλιότητα την αμφισβήτηση του πατριωτισμού τους ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της σφιχτής ή χαλαρής φύλαξης των συνόρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστόλου χαρακτήρισε επικοινωνιακή φιέστα την χθεσινή επίσκεψη της ηγεσίας της Ευρώπης στον Έβρο υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για ένα μήνα την υποδοχή αιτημάτων ασύλου εν τελεί θα διογκώσει το πρόβλημα.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντέγραψε τις θέσεις του κόμματος του ζητώντας κλιμάκωση των μέτρων κατά της Τουρκίας: ¨Γιατί δεν κλείνετε τους Κήπους που περνάνε τα τουρκικά φορτηγά προς την Ευρώπη. Εκεί θα πονέσει ο Ερντογάν” είπε ο κ. Βελόπουλος.

  Από την πλευρά του ο κ. Κατρίνης του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαλύψει τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες προτείνοντας μεταξύ άλλων αίτημα για αναστολή ή κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα