Μητσοτάκης από Έβρο: Η Τουρκία είναι επίσημος διακινητής προσφύγων

Μητσοτάκης από Έβρο: Η Τουρκία είναι επίσημος διακινητής προσφύγων

Ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών πέταξαν με ελικόπτερο κατά μήκος των συνόρων

Από τον Έβρο και μετά από την επίσκεψη στις Καστανιές Έβρου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από τη Συρία αλλά ζουν με ασφάλεια στην Τουρκιά, μιλούν άπταιστα τουρκικά. Η Τουρκία είναι επίσημος διακινητής προσφύγων και το καθήκον μου είναι να υπερασπίσω τα δικαιώματα της χώρας μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της και επέτρεψαν πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου στη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών πέταξαν με ελικόπτερο Σινούκ κατά μήκος των συνόρων του Έβρου προκειμένου να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Στη συνέχεια προσγειώθηκαν στην Ορεστιάδα και κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1 των Καστανιών. Εκεί είδαν κατεστραμμένα οχήματα από πέτρες που είχαν πεταχτεί από την άλλη πλευρά καθώς και καπνογόνα τουρκικής προέλευσης που εκτοξεύτηκαν κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Επισκέφτηκαν το σημείο που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και επέστρεψαν στο Φυλάκιο όπου έγινε ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Επίσης, προβλήθηκε βίντεο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πίεση στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, μεθοδεύεται από την Τουρκία.

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα