Ο Μητσοτάκης την Τρίτη με την πολιτική ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο - Στήριξη και από Τραμπ

Ο Μητσοτάκης την Τρίτη με την πολιτική ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο - Στήριξη και από Τραμπ

Στον Έβρο μεταβαίνουν την Τρίτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Θα συνοδέψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε μια κίνηση συμβολισμού και στήριξης της παρουσίας χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με σκοπό να μπούν  στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 3 Μαρτίου, στον Έβρο.

Στον Έβρο θα βρίσκονται επίσης, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του πρωθυπουργού, με την επίσκεψη στον Έβρο, είναι να φανεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ ο ίδιος θα εμψυχώσει τόσο τις ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, όσο και τους κατοίκους.

Ηχηρό ήταν χθες και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μέσω twitter τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια να στηριχθεί και να προστατευτεί η χώρα στα σύνορά της, με αφορμή την άφιξη χιλιάδων μεταναστών, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μισέλ, κα.φον ντερ Λάιεν και κ. Σασόλι, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

 Στήριξη και από Τραμπ

Επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα. 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Ο Πρόεδρος Τράμπ αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα