Πυρετός επαφών Δένδια με Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών για τις δραματικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Έβρο

Πυρετός επαφών Δένδια με Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών για τις δραματικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Έβρο

Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (02.03.2020) με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ενημέρωσης των Ευρωπαίων εταίρων από τον Νίκο Δένδια για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Αύριο Τρίτη (03.03.2020) θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των πρέσβεων της Ε.Ε. και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Ήδη την Καθαρά Δευτέρα (02.03.2020) ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρέσβη της Γαλλίας, σε συνέχεια και της χθεσινής επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του Ζ.-Ι. ΛεΝτριάν.

 

Αναμένεται επίσης εντός της εβδομάδας ο Έλληνας υπουργός να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις ευρύτερες προεκτάσεις του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Παράλληλα, αναμένεται όπως η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (06.03.2020) στο Ζάγκρεμπ, ενώ αύριο Τρίτη (03.03.2020), θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια ο ομόλογός του της Αυστρίας.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα