Όλο το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Όλο το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Τα πρώτα θετικά κρούσματα της νόσου βρήκαν την χώρα μας να λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο μάλιστα είχε εκπονηθεί, μέρες πριν ο Κορονοϊός "χτυπήσει" την Θεσσαλονίκη.

"Μην απορείτε, το περιμέναμε. Ο ιός αυτός δεν σέβεται τα σύνορα" είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την προετοιμασία που υπήρξε αλλά και την ετοιμότητα που υπάρχει για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε όλα τα υπουργεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για τις συνέπειες που ενδεχομένως να προκαλέσει η νόσος τόσο στην οικονομία, την αγορά και τον τουρισμό.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε σε όλες τις περιπτώσεις που τα δείγματα ήταν θετικά τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και την Αθήνα. Το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης "ξεδιπλώνεται" σταδιακά και ανάλογα με τις εξελίξεις που υπάρχουν. Η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας έχει βάλει "φρένο" στην παραπληροφόρηση που είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την δημιουργία πανικού.

Μετά την ΠΝΠ ήρθε ο έλεγχος των συνόρων

Πριν καν η νόσος επισκεφθεί την χώρα μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων τόσο για την πρόληψη όσο και για την περίπτωση που εξελιχθεί σε επιδημία. Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα ανακοινώνοντας τον αυστηρό έλεγχο των συνόρων προς την Τουρκία.

"Αυτήν την ώρα προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά" είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την στρατηγική που ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που απασχολεί την δημόσια υγεία.

Ανησυχία για τις μεταναστευτικές ροές λόγω Κορονοϊού

Από την προηγούμενη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε τονίσει την ανησυχία για την μετάδοση της νόσου στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές με τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική γι’ αυτή την δήλωση. 48 ώρες μετά και ενώ ήδη έχουν γίνει γνωστά τα τρία πρώτα κρούσματα ο πρωθυπουργός επανήλθε και ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της κοινοτικής οδηγίας με την οποία ενισχύεται ο έλεγχος των θαλάσσιων συνόρων.

 

 

thetoc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: