Υπόθεση Novartis: Τι απαντά ο Δ. Παπαγγελόπουλος στον Σάμπυ Μιωνή

Υπόθεση Novartis: Τι απαντά ο Δ. Παπαγγελόπουλος στον Σάμπυ Μιωνή

Μήνυση σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη και των δημοσιογράφων Αλεξάνδρου Τάρκα, και Γιάννας Παπαδάκου κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Μιωνή, ο οποίος καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis που διενεργεί η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, ζητεί να διωχθούν για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας»), της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία Πέτρου Πανταζή «η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος  μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.-

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Τη δική του εκδοχή για τις επαφές που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με μια δήλωση - απάντηση στις καταγγελίες περί εκβιασμού που φέρεται να έχει κάνει ο επιχειρηματίας καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ.. Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.

Τι απαντά η Γιάννα Παπαδάκου στον Σάμπυ Μιωνή

«Άθλιο συκοφάντη» χαρακτηρίζει τον Σάμπυ Μιωνή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου με αφορμή τις αναφορές του επιχειρηματία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis στις οποίες φέρεται να την καταγγέλλει ως μέλος παραδικαστικού κυκλώματος.

Η κ. Παπαδάκου προειδοποιεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή  της βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη. Όπως λέει ο σοφός λαός μας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» , αφού ο άνθρωπος που διώχθηκε ακόμα και για απόπειρα απάτης σε  βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επιτίθεται και επιχειρεί να φιμώσει μιά Ελληνίδα  δημοσιογράφο που έκανε μόνο το καθήκον της και με τις αποκαλύψεις της βοήθησε να εισπραχτούν εκατομμύρια ευρώ  από τα Δημόσια Ταμεία!».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές την Ελληνική και τη Βρετανική Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα των αμερικανικών αρχών τα οποία δυστυχώς ήρθαν σε γνώση μου μόλις το Δεκέμβριο του 2019, ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία. Επιχειρώντας να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου, που κατήγγειλε την υπαρκτή εμπλοκή του στη λίστα Lagarde, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και αλήθειας, όργανο και των πολιτικών που συγκαλύπτουν και συγκάλυψαν την παράνομη δράση του και είναι μέντορες της σκευωρίας που επιχειρεί να εμφανίσει, γίνεται δυστυχώς αποδεκτός ως μάρτυρας σε μία υπόθεση που είναι εντελώς άσχετη και με τις αθλιότητες που καταγγέλλει.

Εναντίον του κ Mionis έχω ήδη καταθέσει προ πολλού  μήνυση για απάτη της Ελληνικής δικαιοσύνης, με έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν τον συκοφάντησα για υπόθεση φοροδιαφυγής (957.00 δολαρίων) που είχε εκεί, αλλά σε βάρος του είχε εκδοθεί και Ομοσπονδιακή Απόφαση Κατάσχεσης (Federal Tax Lien) υπ αριθμ 319327706/29-9-2006 περιουσιακού του στοιχείου στη Μασαχουσέτη. Εκείνος, παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, προσέφυγε στη Βρετανική Δικαιοσύνη για να με καταδικάσει με ψευδή στοιχεία εξαπατώντας το βρετανό δικαστή με απόκρυψη των  ανωτέρω στοιχείων έκανε εκτελεστή την απόφαση στην Ελληνική δικαιοσύνη, εξαπατώντας και τα μέλη του Αρείου Πάγου, και μπήκε σαν κλέφτης σπίτι μου, για να μου κατασχέσει τα οικογενειακά μου κειμήλια, βασιζόμενος στα άθλια ψέματα με τα οποία εξέδωσε τις σε βάρος μου καταδικαστικές αποφάσεις.

Επειδή γνωρίζει τη μήνυση ,που αποκαλύπτει τα ψέμματα του ,εξαπέλυσε τον οχετό εναντίον μου σήμερα!

Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή  της βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη.

Όπως λέει ο σοφός λαός μας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» , αφού ο άνθρωπος που διώχθηκε ακόμα και για απόπειρα απάτης σε  βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επιτίθεται και επιχειρεί να φιμώσει μιά Ελληνίδα  δημοσιογράφο που έκανε μόνο το καθήκον της και με τις αποκαλύψεις της βοήθησε να εισπραχτούν εκατομμύρια ευρώ  από τα Δημόσια Ταμεία!

Υ.Γ. Για κάθε καχύποπτο τα έγγραφα από τις ΗΠΑ  στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα