Ξεκίνησε η εξέταση του Σαράφη στη ΓΑΔΑ, με αλλοίωση της φωνής και σε άλλο όροφο

Ξεκίνησε η εξέταση του Σαράφη στη ΓΑΔΑ, με αλλοίωση της φωνής και σε άλλο όροφο

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του.

Με ηχητικά μόνο μέσα και αλλοίωση της φωνής θα γίνει η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρχει σύστημα αναμετάδοσης της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ενώ έχει απαγορευτεί και η χρήση κινητού από τον μάρτυρα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας θα βρίσκεται στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και στον 14ο τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» δεν προσήλθε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος. Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας.

Κατά συνέπεια στη ΓΑΔΑ έχουν μεταβεί ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα