Κατσέλη για προστασία α’ κατοικίας: O νόμος που φέρει το όνομά μου έχει ξεδοντιαστεί

«Έχει ξεδοντιαστεί ο νόμος που φέρει το όνομά μου», επισήμανε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» επισημαίνοντας πως ο οφειλέτης θα πρέπει να μπορεί να προσφεύγει στα δικαστήρια. 

 

Αναφερόμενη στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τα επιμέρους χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να διασφαλιστούν μέσα από το νέο πτωχευτικό δίκαιο το οποίο ετοιμάζει.

 

Υπογράμμισε μάλιστα πως στην παρούσα φάση η τράπεζα έχει το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση ενώ τόνισε πως το ζητούμενο στο νέο πτωχευτικό Δίκαιο το οποίο ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι να αφεθεί η δυνατότητα στον πτωχευμένο οφειλέτη να μπορεί να βρει το δίκιο του μέσα από μία ανεξάρτητη διαδικασία διαμεσολάβησης.

 

Η κ. Κατσέλη δήλωσε επίσης πως αν η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσει ένα πτωχευτικό δίκαιο το οποίο θα διαφυλάσσει την προστασία της α΄κατοικίας, όπως και η  δυνατότητα του οφειλέτη να πάει στα δικαστήρια όταν έχει πτωχεύσει και να βρει το δίκιο του.

 

Η πρώην υπουργός επισήμανε τη σημασία ύπαρξης ενός πλαισίου τόσο για τις εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων αλλά και για τις τράπεζες όσον αφορά στη διαχείριση των δανείων που είναι εκτός πτωχευτικού δικαίου.

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Δίνες και Ευθύνες» το οποίο όπως δήλωσε δούλευε επί τρία χρόνια.

 

«Σ' αυτό το βιβλίο ουσιαστικά προσπαθώ να απαντήσω σε τρία ερωτήματα αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την κρίση, αν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει άλλα πράγματα όταν ξέσπασε η κρίση, τι περιθώρια αλλαγής υπάρχουν και τι συμπεράσματα βγάζουμε για το μέλλον», είπε.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα