Τσίπρας: Το γάντι σε Μητσοτάκη για τη Novartis - Να με πάει σε Ειδικό Δικαστήριο αν έχει τα κότσια

Τσίπρας: Το γάντι σε Μητσοτάκη για τη Novartis - Να με πάει σε Ειδικό Δικαστήριο αν έχει τα κότσια

Να με πάτε σε ειδικό δικαστήριο αν έχετε τα κότσια» προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Ταε Κβον Ντο και της ανοικτής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ υπό το σύνθημα «η απάτα των αρίστων αποκαλύπτεται».

 

Αναφερόμενος στα θέματα του κράτους δικαίου - ένα από τα ζητήματα αιχμής της ομιλίας του - ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές Όρμπαν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε διστάζει να παραβιάσει το Σύνταγμα κι έκανε λόγο για πραξικοπηματική απόπειρα της πλειοψηφίας της Επιτροπής για τη Νοβαρτις, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

 

Καταλόγισε στην κυβέρνηση «πανικό» καθώς όπως είπε επιχειρούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, ενόσω η δικαιοσύνη ακόμη διερευνά το σκάνδαλο.

 

«Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» διερωτήθηκε απαντώντας ο ίδιος πως φοβούνται την έρευνα, τη δικαιοσύνη, και την αλήθεια και κηρύσσουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε κουκούλωσε την υπόθεση αυτή.

 

«Σήμερα, μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία» τόνισε. Και πρόσθεσε «αυτή την εξαιρετική τιμή την επιφυλάσσουν για μένα.

 

Στο σημείο αυτό ανέβασε τους τόνους: «Εδώ είμαι τους απαντώ. Κοπιάστε, αν έχετε τα κότσια μη προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.

 

Αν έχετε τα κότσια Κ. Μητσοτάκη εδώ είμαι. Στη διάθεσή σας και σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε Ειδικό Δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια». Διαφορετικά, συνέχισε, «σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς, σταματήστε αυτήν την άθλια καραμέλα της σκευωρίας, και αφήστε επιτέλους τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το σκάνδαλο της Νοβαρτις».

 

Η επόμενη θα είναι η πραγματική «πρώτη φορά Αριστερά»

 

Η επόμενη δεν θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά, αλλά η πρώτη φορά που θα κυβερνήσουμε έχοντας ελευθερία κινήσεων, εκτός μνημονίων και καταναγκασμών, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του. 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για την αναμόρφωση του κόμματος σε έναν σχηματισμό πιο ανοιχτό και καινοτόμο. Προηγουμένως είχε παρουσιάσει τα βασικά σημεία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά αρνητικά.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την μετάδοση βίντεο που πρόβαλε την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης σε επτά θεματικές ενότητες με αντίστοιχους τίτλους: "Πρώτοι με διαφθορά", "Ήταν κάποτε ένας μισθός", "Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές", "Κοινωνικό κράτος: κατεδαφιζόμεθα", "Νιώθεις ασφαλής τώρα;", "για ψυκτικός καλός είσαι" και το τελευταίο "εσύ το πίστεψες;".

 

Έμφαση δόθηκε στα εργασιακά, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την "αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στην ασφάλεια του πολίτη".

 

Αναφορά υπήρξε και στην εξωτερική πολιτική με τίτλο "Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές" με τα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι «ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας στα πολλά ταξίδια του».

 

Ακολούθησαν "τα δέκα μεγαλύτερα ψέμματα" με πρώτο «την πολιτική στο Μακεδονικό, στο προσφυγικό, στην ανάπτυξη, στο πλεόνασμα, στον ΕΝΦΙΑ, στη πρώτη κατοικία, στις μπουλντόζες στο Ελληνικό, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα προσόντα των διοικητών των Νοσοκομείων και τελευταίο στο ψέμα του κ. Πέτσα για τα ατυχήματα στο Αιγαίο σε συνάρτηση με την αύξηση των περιπολιών».

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα