Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο

Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Αυτή τη φορά κάλεσε την Ελλάδα να… μάθει να μοιράζεται και την κατηγόρησε ότι ήθελε να απομονώσει την Τουρκία!

«Μαθήματα» συμβιβασμού από τον… Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που σε ακόμη ένα προκλητικό κρεσέντο, λέει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Ελλάδα, υπό τον όρο όμως η Ελλάδα να συμβιβαστεί και να… μοιραστεί την ανατολική Μεσόγειο!

Σε συνέντευξή του στο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μεταδίδει στον Ελεύθερο Τύπο ο Μανώλης Κωστίδης, υποστήριξε ότι αυτό, το περί μοιρασιάς στην ανατολική Μεσόγειο δηλαδή, το είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο όταν συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όσο και στη συνάντησή τους στο Λονδίνο!

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα, όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποτε με την Αίγυπτο κάποτε με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε. Εμείς λέμε στην Ελλάδα “με εσάς μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα. Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Τα είπε κι ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη»

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη (στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ) όσο και στο Λονδίνο (στη Σύνορο Κορυφής του ΝΑΤΟ), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Ο πρόεδρος μας συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “τουρκικής” μειονότητας της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο, κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε.

Εμείς λέμε στoυς Έλληνες, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.  Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε  στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ».

Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: