Τσίπρας: Πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στην Προανακριτική - Απάντηση Τασούλα - Το σχόλιο Πέτσα

Τσίπρας: Πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στην Προανακριτική - Απάντηση Τασούλα - Το σχόλιο Πέτσα

Με μάθημα Κανονισμού της Βουλής αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας να απαντήσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και κυρίως στη μομφή πως ο Πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και ανέχεται παρέμβαση μιας Επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας".

Στην απάντηση του ο κ. Τασούλας επισημαίνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 156 παρ 4 του Κανονισμού της Βουλής η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση. "Κατόπιν των ανωτέρω είναι πρόδηλο ότι όταν η επιτροπή αυτή εξετάζει μάρτυρες δεν παρεμβαίνει στη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης , γιατί απλούστατα ασκεί η ίδια δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής και την απόφαση της Ολομελείας" αναφέρει ο κ. Τασούλας.

Τσίπρας: Πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στην Προανακριτική

«Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του Διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε ύβρεις και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της προανακριτικής

Ύβρεις και "ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής", καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ανάρτηση του πρώτου.

 «Βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει, όχι μόνο σε ύβρεις, αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί εδώ και μέρες να μην επιτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τον εισαγγελέα, καθώς και ο πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία.

Με την ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των 'αρμών της εξουσίας', είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή, σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: