Ηχογραφήσεις από τα Eurogroup: Βαρουφάκης, Τασούλας και η αλήθεια που πανικοβάλει

Ηχογραφήσεις από τα Eurogroup: Βαρουφάκης, Τασούλας και η αλήθεια που πανικοβάλει

Με ένα tweet απάντησε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, μετά την άρνησή του να παραλάβει τα στικάκια με τις ηχογραφήσεις από τα κρίσιμα Eurogroup των πρώτων μηνών του 2015.

Ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι. Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη & χρήσιμη. Το ΜέΡΑ25 επιλέγει το φώς της διαφάνειας κόντρα στο σκοτάδι της προπαγάνδας».

 

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκαλώντας προς στιγμήν αμηχανία στην Ολομέλεια.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσο της συζήτησης για τα εργασιακά, κατέθεσε έναν φάκελο στα πρακτικά, όπου όπως υποστήριξε, περιέχει τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015. Όπως είπε είναι στη διακριτική ευχέρεια της Βουλής πώς θα το χειριστεί το θέμα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανάγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να τις αξιοποιήσει όπως πρέπει και να ενημερωθούν τα κόμματα.

Ανάμεσα στις επίμαχες ηχογραφήσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τρόικα, τότε, ήθελε να εξαθλιώσει την Ελλάδα.

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, ο Γιανης Βαρουφάκης είχε ισχυριστεί για τον Αλέξη Τσίπρα: «Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει “ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά”». Και συμπλήρωσε: «Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

«Απαράδεκτος ο φάκελος»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ωστόσο πήρε τον λόγο και επέστρεψες τον φάκελο ως απαράδεκτο.«Δεν θα γίνω αχθοφόρος και βαστάζος των ευθυνών που θα έπρεπε να αναλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης» είπε ο Κωνστανίνος Τασούλας μην κάνοντας δεκτό τον φάκελο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα