Χρυσοχοΐδης: Περνούν οι αστυνομικοί και χειροκροτά ο κόσμος!

Χρυσοχοΐδης: Περνούν οι αστυνομικοί και χειροκροτά ο κόσμος!

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν καταγραφεί σε βάρος πολιτών όσο είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε να διαψεύσει σχεδόν στην πλειονότητά τους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας. Μάλιστα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκάλεσε θυμηδία όταν το πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανέφερε πως σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας «περνούν αστυνομικοί και χειροκροτά ο κόσμος»!

Ο Υπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι οι πολίτες του λένε «επιτέλους έχουμε κράτους» και πρόσθεσε ότι η ασφάλεια αποτελεί πυλώνα δικαίου για την κυβέρνηση, οδηγεί την ΕΛΑΣ στην αποστολή της και δεν ανέχεται τις υπερβάσεις της.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας που κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επερώτησή τους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα διέψευσε σχεδόν όλα λέγοντας χαρακτηριστικά: «πλέον δεν έχουμε fake news αλλά fake stories, σενάρια ολόκληρα, που σκαρφίζονται ορισμένοι»… «Από τα 11 περιστατικά που αναφέρονται μόνο σε δύο έχουμε περιστατικά υπέρβασης και αυτά ελέγχονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τζανακόπουλος: «Υπουργός των βασανιστηρίων»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε στον Υπουργό αναφέροντας τα περιστατικά βίας του τελευταίου 7μήνου:

«Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε λιγότερο ανήσυχοι. Ο κ. υπουργός έδειξε να μην έχει ούτε ιερό ούτε όσιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς καταγγελίες κατά πρώην υπουργών. Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε».

Ο ίδιος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την αστυνομική βία στη Βουλή τόνισε απευθυνόμενος στον Μ.Χρυσοχοΐδη ότι «επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία της πιο ακραίας δεξιάς. Επιλέξατε να ταυτίσετε την προσπάθεια των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ να κάνουν γενική συνέλευση με την τρομοκρατία. Επιλέξατε να εμπλέξετε τον τσιμεντόλιθο στην εισβολή στο σπίτι του κ. Ινδαρέ».

«Ξεχάσατε τα χαστούκια σε 11χρονο παιδί. Ξεχάσατε ότι ακροδεξιοί τσάκισαν στο ξύλο στην πλατεία Συντάγματος Γερμανό δημοσιογράφο και τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ στο δημοσιογράφο κ. Αραβαντινό στα Εξάρχεια. Ξεχάσατε τις απειλές αστυνομικών κατά δημοσιογράφου του OmniaTV. Ξεχάσατε ότι δύο φοιτητές της οργάνωσης "Ξεκίνημα" βρέθηκαν χτυπημένοι και με ψευδή κακουργήματα στην πλάτη τους. Ξεχάσατε τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί βασανιστηρίων από αστυνομικούς υπαλλήλους. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ σε 20χρονη με κλομπ και κλωτσιές. Ξεχάσατε τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί βασάνισαν 18χρονο φοιτητή» πρόσθεσε ο Δ.Τζανακόπουλος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα