Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Τζανακόπουλου για την αστυνομική βία

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Τζανακόπουλου για την αστυνομική βία

Για μεροληπτική ευαισθησία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλλιεργούν fake stories περι αστυνομικής βίας ενώ την ίδια ώρα αποσιωπούν την βία των μπαχαλάκηδων.

«Επικαλείστε την αστυνομική βία και την ίδια ώρα αγνοείτε συστηματικά την βία κατά της αστυνομίας. Περισσότερα απο 30 παιδιά της αστυνομίας πήγαν σε νοσοκομεία απο πλημμεληματικούς τσιμεντόλιθους, δικαιωματικά στειλιάρια και εφηβικές μολότοφ» .

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας είπε πως οι περισσότερες περιπτώσεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΣΟΕΕ, καταλήψεις κ.α. - αποτελούν fake stories.

«Στην ΑΣΟΕΕ επιχείρησαν να εισβάλλουν με λοστάρια και σίδερα σε μια σχολή που είχε κλείσει με απόφαση της συγκλήτου γιατί βρέθηκε γιάφκα. Εκκενώθηκαν 22 καταλήψεις και δεν έγινε τίποτα. Ελάχιστες καταλήψεις είχαν πρόσφυγες και όπου υπήρχαν μεταφέρθηκαν με σεβασμό και ασφάλεια σε νόμιμες δομές. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με ψέματα και φωτογραφίες να κατασκευάσει ότι δήθεν κυνηγούσαμε μωρομάνες. Ομως μια φωτογραφία δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε λιγότερο ανήσυχοι. Ο κ. υπουργός έδειξε να μην έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς καταγγελίες κατά πρώην υπουργών. Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε. Επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία της πιο ακραίας δεξιάς. Επιλέξατε να ταυτίσετε την προσπάθεια των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ να κάνουν γενική συνέλευση με την τρομοκρατία. Επιλέξατε να εμπλέξετε τον τσιμεντόλιθο στην εισβολή στο σπίτι του κ. Ινδαρέ. Ξεχάσατε τα χαστούκια σε 11χρονο παιδί. Ξεχάσατε ότι ακροδεξιοί τσάκισαν στο ξύλο στην πλατεία Συντάγματος Γερμανό δημοσιογράφο και τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ στο δημοσιογράφο κ. Αραβαντινό στα Εξάρχεια».

Και πρόσθεσε: «Έχετε καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταγραφείτε ως ο υπουργός των βασανιστηρίων, της ταπείνωσης, των ξεγυμνωμάτων και των παράνομων παρακολουθήσεων. Η άλλη όψη της άκρας δεξιάς ήταν πάντοτε η πολιτική απάτη. Και γι’ αυτό είμαστε πάρα πολύ καχύποπτοι για όσα ετοιμάζετε με το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες. Για εμάς η ακύρωση του διαγωνισμού δεν ήταν καθόλου τυχαία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής σας».

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα