ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό το σχέδιο Μητσοτάκη για τις λιγνιτικές μονάδες στην Δ. Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικό το σχέδιο Μητσοτάκη για τις λιγνιτικές μονάδες στην Δ. Μακεδονία

Εγκληματικό το σχέδιο Μητσοτάκη για τη δυτική Μακεδονία, εξυπηρετεί μόνο συμφέροντα», αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Οικονομίας Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

 

Συγκεκριμένα σε ανακοινωσή τους υποστηρίζουν: "Ο κ. Μητσοτάκης προχώρα σε ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό έγκλημα στη δυτική Μακεδονία. Χωρίς μελέτη για την ομαλή μετάβαση στη μετά-λιγνιτική εποχή. Χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο και χρηματοδοτήσεις.

 

Με ουτοπικά χρονοδιαγράμματα για να κρύψει το ξεπούλημα των ενεργειακών εταιρειών και δικτύων. Χωρίς σχεδιασμό για την αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων και ορυχείων. Χωρίς πρόνοια για τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και οικονομία.

 

Χωρίς αποδοχή της πρότασής μας να ενταχθεί η περιοχή σε ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο. Με προειλημμένες αποφάσεις χωρίς την τοπική κοινωνία".

 

Καταλήγοντας καλούν τον κ. Μητσοτάκη "να υποχωρήσει από την σκανδαλώδη επιλογή του που ευνοεί λίγους και εκλεκτούς, που υποθηκεύει συνολικά την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας".

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα