Γεννηματά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση

Tην ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα της χώρας, υπογραμμίζει η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στη εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

 

Ταυτόχρονα επικρίνει έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πως δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση, ούτε στα Εθνικά Θέματα, όπου αρνείται την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στον εκλογικό νόμο, που καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε στα εργασιακά που υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία».

 

«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες με την κριτική και τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για όλα τα θέματα», δηλώνει η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι «το σύγχρονο αίτημα των πολιτών για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, η κοινή λογική, ρεαλιστικές λύσεις θα εκφρασθεί μέσα από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής. Στόχος να αναδειχθεί ξανά η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη σε πρωταγωνιστή, με ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

 

Σημειώνει ότι δίνει το «παρών» παντού, σε μια διαρκή , αμφίδρομη επικοινωνία με τους προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

 

«Τα μηνύματα είναι θετικά κι αυτή είναι η προτεραιότητα και όχι οι δήθεν διευρύνσεις μέσω "στελεχών"» σημειώνει η κ. Γεννηματά, απαντώντας έτσι εμμέσως στη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η Φώφη Γεννηματά δηλώνει:

 

«Σε αυτές, ιδιαίτερα, τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας».

 

Με αφορμή, δε, τη ψήφιση από τη κυβέρνηση μόνο νέου εκλογικού νόμου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της προπαγάνδας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν. Εμείς τώρα βρισκόμαστε σε μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε μια αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη εμπροσθοφυλακή.

 

 

 

Προχωρούμε την αυτόνομη πορεία μας, στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού με σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη επιρροή στους κοινωνικούς φορείς και στην Αυτοδιοίκηση. 

 

 

 

Στις επόμενες εκλογές όσοι απογοητεύθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και όσοι καθημερινά απογοητεύονται από την Κυβέρνηση της ΝΔ, η μεσαία τάξη, ο κόσμος της εργασίας, οι γυναίκες, η νεολαία, θα δώσουν την δική τους απάντηση. Με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα όποτε και αν αποφασίσουν να στήσουν την κάλπη», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

 

Για το ζήτημα της Α' κατοικίας λέει ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να προχωρήσει σε πράξεις για να μην χάσουν πολίτες τα σπίτια τους, όχι να συνεχίσει σ άλλα ανέξοδα λόγια.

 

Στα εθνικά θέματα θεωρεί ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή κι ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, καθώς η στόχευση του Ερντογάν είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους.

 

«Οφείλουμε να επιδείξουμε εκτός από ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πως δεν βλέπει το τούρκικο πλοίο να σεργιανίζει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ούτε να αφήνει αναπάντητες τις, περί Ιμίων, απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν.

 

 

Η χώρα χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο με σαφείς κόκκινες γραμμές. Αυτό θα υπηρετούσε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησα και επιμένω ότι είναι απαραίτητο να γίνει», παρατηρεί.

 

 

Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες σήμερα για προσφυγή στη Χάγη η οποία, τονίζει θα αφορά «αποκλειστικά και περιοριστικά για το θέμα υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ αποτελεί πάγια εθνική στρατηγική, για την οποία η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά».

 

Καταλογίζει στη κυβέρνηση πλήρη αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού -μεταναστευτικού προβλήματος επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΙΝΑΛ πως χρειάζεται πίεση προς την Ευρώπη για να επιλυθεί το ζήτημα.

 

Για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναφέρει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν νομιμοποιεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσβάλοντας βάναυσα κάθε θεσμική διαδικασία και κάνει το ένα «φάουλ» μετά το άλλο.

www.cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα