Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Κουμουνδούρου

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Κουμουνδούρου

Στο επίκεντρο της συνάντησης το σχέδιό του Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση του Παλαιστινιακού

Για τη νέα συμφωνία που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος, την οποία αποκαλεί και deal του αιώνα, ικανοποιώντας τα περισσότερα αιτήματα του Ισραήλ, συζήτησαν κατά τη δίωρη συνάντηση τους ο πρέσβης της Παλαιστίνης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που έχει αναρτήσει η Παλαιστιανιακή αρχή στα αραβικά, ο πρώην πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τις αντιρρήσεις της πλευράς τους ενώ δεσμεύτηκε τις επόμενες ημέρες να βγάλει και μια επίσημη ανακοίνωση η Κουμουνδούρου. Ενώ όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η μόνη λύση είναι να υπάρξει αμοιβαίος σεβασμός, να ακολουθήσουν και οι δύο πλευρές το διεθνές δίκαιο αλλά και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την ανάρτηση της Παλαιστινιακής πλευράς δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας όπως την περιέγραψε ο πρεσβευτής κατά την δίωρη συνάντηση του αλλά άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και συμπάθεια τα όσα του εξήγησαν.

 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας στήριζε ανοιχτά τον Παλαιστινιακό λαό, υπήρξαν κάποια σχόλια αραβόφωνων κάτω από την ανάρτηση όπου επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε τίποτα ως πρωθυπουργός ενώ υπενθυμίζουν τη συμφωνία που είχε κάνει με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Παρόμοιες συναντήσεις με την διπλωματική αποστολή της Παλαιστίνης είχαν προηγηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25.

www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα