Novartis - Μάρτυρας "καίει" Παπαγγελόπουλο: Με πιεζε για τον Αλαφούζο

Novartis - Μάρτυρας "καίει" Παπαγγελόπουλο: Με πιεζε για τον Αλαφούζο

Την αφόρητη πίεση που δέχονταν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί, εκτός από την Ελένη Ράικου, από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Αθανασίου ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δέχονταν απειλές  από τον πρώην αναπληρωτή υπουργός καθώς όπως είπε ο «Ρασπούτιν» του είχε πει ότι μετά την υπουργοποίηση του επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πρώτη φορά τόσο μεγάλη εξουσία. Ωστόσο όπως είπε την εξουσία αυτή δεν την χρησιμοποιούσε για ενισχύσει την δικαστική έρευνα.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενδιαφέρονταν κυρίως για υποθέσεις με καναλάρχες. Με πίεζε, είπε στους βουλευτές, για τον Αλαφούζο, ενώ για τον Βγενόπουλο έφτασε στο σημείο να με απειλεί ότι θα βγει στα κανάλια και θα πει ότι τα έχουμε αρπάξει αν δεν τελείωνε γρήγορα ο έλεγχος.

Ο μάρτυρας είπε ότι όταν πρόβαλε αντιστάσεις ρωτώντας αν υπάρχουν στοιχεία, ο Παπαγγελόπουλος απάντησε αρνητικά λέγοντας όμως ότι είναι βέβαιος ότι τα έχουν αρπάξει. Επίσης επιχείρησε να ενοχοποιήσει και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο ζητώντας από τον εισαγγελέα να φτιάξει κάτι εναντίον του.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν γνωστοί και οικογενειακοί φίλοι από την δεκαετία του 1980.

Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία όταν εκείνος διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να ζητήσει τη βοήθεια του παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει ένα εντελώς δυσάρεστο και αντιδικονομικό περιστατικό από την πλευρά του.

Ως υπηρεσιακός υπουργός της Βασιλικής Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη (εκδότης εφημερίδας Δημοκρατίας) που έλεγε ότι οι Μυωνής, Παπασταύρου, κλπ  είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι αντί ο Παπαγγελόπουλος να  διαβιβάσει την επιστολή σε εκείνον που ερευνούσε την υπόθεση, την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην Ελένη Τουλουπάκη χωρίς να ενημερωθεί εκείνος.  Η τελευταία  με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής αν και ήταν εκείνος που ερευνούσε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας αναφέρθηκε και στις σχέσεις που είχε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με την Ελένη Τουλουπάκη . Φέρεται να είπε ότι όταν εκείνη αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλεύθηκε σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου και του εξομολογήθηκε ότι για τα οικονομικά της νοσηλείας ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα όπως είπε στους βουλευτές Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος είχαν συχνότατη επικοινωνία και εκείνη τον αποκαλούσε «Παπ» για συντομία.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας αναφέρθηκε διεξοδικά και στην υπόθεση με την τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι από το 2016 ο Παπαγγελόπουλος τον καλούσε συχνά στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσει πως προχωρά η υπόθεση της τράπεζας και να του επαναλάβει να μην λησμονήσω να τον ενημερώσω για το πόρισμα.

Όταν στα τέλη του 2016 οι συνάδελφοι του κ. Αθανασίου υπέβαλαν το πόρισμα εκείνος τον κάλεσε και του ζήτησε να κρατήσω τις υποθέσεις και να μην ασκήσω διώξεις στον Σάλλα και σε άλλα τραπεζικά στελέχη.

Το επιχείρημα του ήταν ότι θα όριζαν αντικαταστάτη του Σάλλα και έπρεπε όπως είπε να είναι Έλληνας για το καλό του έθνους καθώς υπήρχε ένα ξένο φάντς που ενδιαφέρεται και αν δημοσιοποιούνταν οι διώξεις θα ορίζονταν ξένος στην Πειραιώς.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παρανομήσει και ενημέρωσε τον Παπαγγελόπουλο ότι πρέπει να μελετήσει πρώτα το πόρισμα.

Ολοκλήρωσε τις μελέτες τον Απρίλιο του 2016 και παρήγγειλε διώξεις χωρίς να τον ενημερώσει. 

Ο Παπαγγελόπουλος τον πήρε τηλέφωνο φανερά θυμωμένος και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που δεν τον ενημέρωσε πρώτο.

Όταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας του είπε ότι ενημέρωσε εκείνους που έπρεπε, απάντησε ότι του δημιούργησε πρόβλημα και ότι τα πράγματα τώρα είναι άσχημα για αυτόν. 

Τότε ο Παναγιώτης Αθανασίου φέρεται να τους απάντησε και εσένα τι σε νοιάζει; Υπουργός κατά της διαφθοράς δεν είσαι; 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα