Απειλεί με καταψήφιση άρθρου σε νομοσχέδιο η Μαριέττα Γιαννάκου

Συντάχθηκε με το ΚΚΕ και ζήτησε την απόσυρση της δυνατότητας δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών από τους ΟΤΑ.

Την κάθετη διαφωνία της με άρθρο του νομοσχεδίου για την Πολιτική Προστασία με βάση το οποίο δίνεται και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών και στους ΟΤΑ εξέφρασε η τέως Υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

Απειλώντας πως αν το άρθρο δεν αποσυρθεί θα το καταψηφίσει δημοσίως η κα Γιαννάκου εξέφρασε τον  προβληματισμό της για την έλλειψη μελετών αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των εν λόγω χώρων:  «Αυτό το άρθρο του Υπουργείου Υγείας κύριε υπουργέ να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Και όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά πρέπει να αλλάξει. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται για τα ναρκωτικά. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια», σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.  

 Την απόσυρση της εν λόγω διάταξης είχε ζητήσει λίγη ώρα νωρίτερα εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «Χώρους Εποπτευόμενου Θανάτου» και τονίζοντας ότι δεν βοηθούν στην απεξάρτηση. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα