Τουρκία: Ίσως πάμε στην Χάγη για να μην έχει στρατό στα νησιά η Ελλάδα

«Θα θέλαμε να εξετάσουμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης να συμφωνηθεί αμοιβαία και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου»

Ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά με ευρεία ατζέντα, αφήνει η Άγκυρα, δηλώνοντας έτοιμη να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους με την Ελλάδα.

Σε μία νέα προκλητική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διαμηνύει πως δεν αποκλείει κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης για “τις διαφορές στο Αιγαίο”, συμπεριλαμβάνοντας το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

“Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβιώσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των διερευνητικών συνομιλιών και είναι προετοιμασμένη να ξεκινήσει έναν νέο δίαυλο διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο", αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, “θα θέλαμε να εξετάσουμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης να συμφωνηθεί αμοιβαία και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ