Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση με το νέο Ασφαλιστικό κάνει χειρουργικά χτυπήματα στον κόσμο της εργασίας

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση με το νέο Ασφαλιστικό κάνει χειρουργικά χτυπήματα στον κόσμο της εργασίας

Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», υποστήριξε ότι το νέο Ασφαλιστικό που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, είναι «ένα βήμα προς τα πίσω», με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει για αυτό.

 

Όπως είπε η κυρία Αχτσιόγλου, τώρα που η ελληνική οικονομία βγήκε από τα Μνημόνια, έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποιες από τις αδικίες του παρελθόντος, αλλά αντί αυτού το νέο Ασφαλιστικό δημιουργεί περισσότερες. Όπως ανέφερε ως παράδειγμα, «ένας δικηγόρος από την Ηγουμενίτσα που χειρίζεται ελάχιστες υποθέσεις θα κληθεί να καταβάλει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, με ένα μεγαλοδικηγόρο από το Κολωνάκι που έχει πολλαπλάσια έσοδα».

 

Συγκεκριμένα, η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε ότι με το νέο Ασφαλιστικό, το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, θα κληθεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές υψηλότερες σε ποσοστό 20% κατά μέσο όρο.

 

Σε ότι αφορά τα όσα λέγονται για τα ποσοστά αναπλήρωσης, είπε ότι αν επαληθευτούν τα όσα ακούγονται πρόκειται για ένα θετικό μέτρο και ότι αποτελούσε πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνει τώρα που το επιτρέπουν τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

 

Μιλώντας για τα πρόστιμα που προβλέπονται στο νέο Ασφαλιστικό, έκανε λόγο για «χειρουργικά χτυπήματα» στον χώρο της Εργασίας. Υποστήριξε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κατέβασε το πρόστιμο για τις αδήλωτες υπερωρίες σε τέτοιο βαθμό που να συμφέρει τον εργοδότη να παρανομεί κι αν πιαστεί να πληρώσει το πρόστιμο.

 

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επεσήμανε ότι αυτές αφορούν αποφάσεις για την κυβέρνηση του 2012 και όχι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε με το Νόμο Κατρούγκαλου να αμβλύνει τις αδικίες, αλλού με επιτυχία κι αλλού όχι.

 

Τέλος, η κυρία Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε στην προκλητική –όπως την χαρακτήρισε– ρύθμιση, με την οποία οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που προσλαμβάνονται ως μετακλητοί σε πολιτικά γραφεία, να λαμβάνουν και την αμοιβή τους και τη σύνταξη τους στο ακέραιο. Αυτό προσβάλει το περί δικαίου κοινό αίσθημα είπε η κυρία Αχτσιόγλου, υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις περιπτώσεις ο συνταξιούχος θα έπρεπε να επιλέξει να παίρνει ή την αμοιβή του ή τη σύνταξη του.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα