Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: Στο απροχώρητο το προσφυγικό με ευθύνη της κυβέρνησης

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: Στο απροχώρητο το προσφυγικό με ευθύνη της κυβέρνησης

Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό, τώρα που η κατάσταση, με δική της ευθύνη, έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπογράμμισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

«Αφού ως πρώτη πράξη της, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και ενώ ο αρμόδιος υπουργός, κ. Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωνε στην Ευρώπη ότι δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για αυτοτελές υπουργείο. Αφού πέρασαν έξι μήνες με πρωτοφανή ολιγωρία της κυβέρνησης σε ένα τόσο σύνθετο ζήτημα, ενώ εμείς επιμέναμε ότι πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών. Μετά από συνεχείς αλλαγές στους αρμόδιους υπουργούς της, αφού δημιούργησε ένα πρωτοφανές μπάχαλο και εν μέσω μιας ιδιαίτερης γεωπολιτικής συγκυρίας, η κυβέρνηση προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84 FM».

 

«Εμείς διαχειριστήκαμε με ανθρωπιά το προσφυγικό σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και εκ μέρους όλης της Ευρώπης. Σας θυμίζω ότι το 2015 οι προσφυγικές ροές ήταν πάνω από 850.000 και φέτος δεν είχαμε ούτε το 1/10. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ πορεύτηκε με τη λογική ότι 'για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φοβήθηκε να συγκρουστεί, και τώρα θερίζει την κουλτούρα μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε στις τοπικές κοινωνίες όσο ήταν στην αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε και την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να συμμετέχει η Ελλάδα ως πρωταγωνιστής στη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παλέρμο το Νοέμβριο του 2018».

 

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέπεσε σε παλινωδίες και αντιφάσεις και στο κρίσιμο αυτό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής», συνέχισε.

 

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τα εθνικά θέματα, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «η συνεννόηση απαιτεί δύο», και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρείχε στήριξη σχετικά με τον αγωγό Eastmed.

 

«Δεν είδαμε αντίστοιχες κινήσεις από την κυβέρνηση, ούτε όσον αφορά στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ούτε και στα σημαντικά ζητήματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και του εκλογικού νόμου», είπε

 

«Ζούμε σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, έχουμε απέναντί μας την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, και εξαρχής είχαμε καλέσει τον πρωθυπουργό, πριν ακόμη πάει στις ΗΠΑ, να εξασφαλίσει δεσμεύσεις εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στη στήριξη απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, όσο και για τη συνέχιση της συνεργασίας 3+1», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

 

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη για κανέναν. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην έγκριση της συμφωνίας για τα εξοπλιστικά, η οποία περιλαμβάνει και την προμήθεια των F35, αν δεν εξασφαλίσει για τη χώρα μας τα ανταλλάγματα που μας αντιστοιχούν», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα