Νέο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής με υπουργό τον Νότη Μηταράκη

Νέο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής με υπουργό τον Νότη Μηταράκη

 Το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ιδρύοντας ξεχωριστό πλέον υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, με επικεφαλής τον βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αναπληρωτής του δέχτηκε να είναι ο πολύπειρος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και προβεβλημένος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μέχρι τώρα οι αρμοδιότητες για το προσφυγικό βρίσκονταν σκορπισμένες σε τρία υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη με αναπληρωτή τον Γιώργο Κουμουτσάκο, στο Άμυνας με υφυπουργό τον Αλκιβιάδη Στεφανή και κάποιες αρμοδιότητες είχαν παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, ο νέος υπουργός είχε έρθει αντιμέτωπος με εξαγριωμένο πλήθος στην εκλογική του περιφέρεια, το οποίο τον προπηλάκισε.

Αιτία για τα επεισόδια ήταν η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και συγκεκριμένα οι εξαγγελίες για την δημιουργία νέας δομής στο νησί.

Επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα