Ο άγνωστος διάλογος Μητσοτάκη-Τραμπ: Και αν χάσετε;" - "Δεν θα χάσουμε"

Ο άγνωστος διάλογος Μητσοτάκη-Τραμπ: Και αν χάσετε;" - "Δεν θα χάσουμε"

Ένας άγνωστος διάλογος που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο αποκαλύπτεται σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», ο διάλογος των δύο ανδρών έγινε μετά τις κοινές τους δηλώσεις, όπου ετέθη πληθώρα ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ.

«Εστία»: Ο άγνωστος διάλογος Μητσοτάκη-Τραμπ

Οπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Ελληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρα μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε, κ. πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 . 

Επιβεβαίωσε τον διάλογο η Ντόρα Μπακογιάννη

«Το πρώτο που είναι σαφές είναι ότι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι παρά πολύ συγκεκριμένη. Αυτή η αντίδραση κοινοποιήθηκε στον κ. Τραμπ. Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Όπως εξήγησε, η Ουάσιγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μια ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ μια ένταση δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Άρα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν διά της διπλωματικής οδού να στείλουν τα σχετικά μηνύματα ότι παιδιά, αυτό δεν μας συμφέρει εμάς, πρώτα δηλαδή τις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα ολόκληρη την περιοχή. Άρα αυτό είναι ένα κεκτημένο», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα