Πολιτική κόντρα Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μετά την συνάντηση

Πολιτική κόντρα Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μετά την συνάντηση

Αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Τσίπρα, σήκωσαν το γάντι οι «κύκλοι» του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ, ανταλλάσοντας βολές με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση για τα εθνικά θέματα και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης με δήλωσή του, κάνοντας λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» του Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον

Συνεχίζονται οι κόντρες ανάμεσα στο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και μετά τη συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάλεσε παράλληλα τον πρωθυπουργό να αναστείλει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

Κυβερνητικοί κύκλοι για τη δήλωση Τσίπρα: Αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του

Με αφορμή την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν:

«Οκ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας.

Επιπλέον, κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της «αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ», την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος»

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε πηγές του Μ. Μαξίμου. «Ας ελπίσουμε», προσθέτουν, «αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα