ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη για τις "πλαστικές σφαίρες": Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τις καταγγελίες

ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη για τις "πλαστικές σφαίρες": Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τις καταγγελίες

 Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις καταγγελίες περί χρήσης πλαστικών σφαιρών, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επιχειρήσεων στο Κουκάκι.

“Εάν οι χειρισμοί Χρυσοχοΐδη δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι”, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως “η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει ‘ελαστικές μπάλες’”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως “η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης”.

Καταλήγοντας, υποστηρίζει πως “οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος” και “επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα