Ραγδαίες εξελίξεις: "Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη για την συμφωνία" αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Ραγδαίες εξελίξεις: "Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη για την συμφωνία" αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Η Αθήνα διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και φωτογραφίες που καταδεικνύουν τη μεταφορά όπλων από την Τουρκία στην Τρίπολη της Λιβύης με φορτηγά πλοία, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του skai.gr.  

Αυτό εκτιμούν ελληνικές διπλωματικές πηγές και αναφέρουν μάλιστα ότι η ελληνική πλευρά έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την αποστολή των όπλων στο λιμάνι της Λιβύης. Μάλιστα προσθέτουν πως γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης όσο και το πλοίο με το οποίο έγιναν οι μεταφορές και οι αποστολές όπλων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των ίδιων διπλωματικών πηγών που επικαλείται ο skai,  η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για να συναινέσει στην υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την αποστολή όπλων.

Επίσης, για την αίτηση της Τουρκίας στον ΟΗΕ να καταχωρήσει το μνημόνιο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επειδή η συμφωνία είναι άκυρη και παρότι είναι τελείως τυπικό, δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές προσθέτουν ότι η Τουρκία απέδειξε έτσι ότι είναι επαγγελματίας παραβάτης. «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;», τόνιζαν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές της χώρας μας. 

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι η Ελλάδα θεωρεί οτι το ενδεχόμενο κυρώσεων απο την Ε.Ε σε βάρος της Λιβύης είναι κάτι που εξετάζεται αλλά προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το προχωρήσει στα άκρα και συγκριτικά με τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας αυτές ορίζονται από τις συνταγματικές υποχρεώσεις της, και έτσι ουδεμία τουρκική πρόκληση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από ελληνικής πλευράς.

 Η Άγκυρα κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα