Ψηφίζεται το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων - Μητσοτάκης: Δημοκρατική και εθνική νίκη

Ψηφίζεται το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων - Μητσοτάκης: Δημοκρατική και  εθνική νίκη

Με αναφορές στο πρώτο σύνταγμα της μεταπολίτευσης το 1975 και στη ψήφιση του άρθρου για τη ψήφο των ομογενών ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι μετά από 44 χρόνια μπαίνει τέλος σε αυτή τη κομβική εκκρεμότητα.

Χαρακτήρισε την συνεδρίαση ιστορική καθώς όπως είπε απαντά σε μια εκκρεμότητα του χθες και απαίτηση του αύριο.

Για αυτό και έκανε έκκληση προς όλα τα κόμματα και ονομαστικά στον Γιάνη Βαρουφάκη που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, να μεταβάλει στάση, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την ελπίδα του να μην αλλάξει γνώμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις διατάξεις του νομοσχεδίου αλλά και στις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς που έκανε η κυβέρνηση ώστε να πετύχει τη συναίνεση για την επίτευξη της συνταγματικής προυπόθεσης των 200 βουλευτών.

Στο σημείο αυτό μάλιστα απευθύνθηκε προσωπικά στην Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι ήταν δική της η πρόταση της για την υποχρεωτική τοποθέτηση του ενός από τους τρείς ομογενείς στις τρείς πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ανέφερε ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου η Ελλάδα δίνει λόγο στα παιδιά της και συνέδεσε τη έγκριση του των διατάξεων και με την κρισιμότητα της περιόδου.

Τέλος, έκανε λόγο για δημοκρατική και εθνική νίκη αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά και για κοινοβουλευτική επιτυχία. 

 

Δείτε live τη συνεδρίαση: 

  

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα