Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν. Ωστόσο η αντιπολίτευση υπερψήφισε αρκετά από τα 59 άρθρα. 

Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, αλλά σειρά  ρυθμίσεων για την ανακούφιση των φορολογουμένων, επίσης διανομή μερισμάτων, μείωση ΦΠΑ σε διάφορα είδη καθώς και μείωση φόρου πολυτελούς διαβίωσης σε αυτοκίνητα πολύτεκνων οικογενειών. 

Επί του φορολογικού νομοσχεδίου τοποθετήθηκε το μεσημέρι στην Ολομέλεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο ανακουφίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες από τα βάρη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή.

Δηλαδή φρένο στις επιβαρύνσεις και γκάζι στην ανάπτυξη. Το νέο πλαίσιο αφορά όλους. Η κυβέρνηση ρίχνει τον εισαγωγικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ. Σε όσους επενδύουν μειώνεται  ο φόρος στις επιχειρήσεις.

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία. Δίνετε επίδομα για κάθε νέα γέννηση. Εξαιρείται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τις πολύτεκνες οικογένειες.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα