Το παρασκήνιο της παραίτησης Διαματάρη που έγινε δεκτή από Μητσοτάκη - Βολές από ΣΥΡΙΖΑ

Από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο Αντώνης Διαματάρης. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οκ. Διαματάρης αναχώρησε χθες για την Αυστραλία όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη έως τις 13 Δεκεμβρίου. Αρχικά, θα μετέβαινε στο Σύδνεϋ και στη συνέχεια στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και την Πέρθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση του CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, η μια εκ των οποίων κτηματομεσιτική, προκάλεσαν την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησαν με τον κ. Διαματάρη ζητώντας διευκρινίσεις για όσα αποκαλύφθηκαν. Εκείνος ουσιαστικά τα επιβεβαίωσε, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να παραιτηθεί. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που διατηρεί με τον κ. Διαματάρη, η απόφαση ήταν δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, παρά τις προσωπικές του σχέσεις, πάνω από όλα βάζει εκείνο που είναι το σωστό.

Σημειώνεται ότι -όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» - σύμφωνα με τις καταχωρίσεις στο μητρώο επιχειρήσεων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, του οποίου η τελευταία ενημέρωση στοιχείων, έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2019, ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Ηerald INC. (την εταιρεία που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα», όσο και στη εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Στις εν λόγω καταχωρίσεις εμφανίζεται δηλωμένη μία διεύθυνση - στο όνομα του κ. Διαματάρη - στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, καταχώριση που αφορά τον κ. Διαματάρη, υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Εκεί, τον Απρίλιο του 2018 ο κ. Διαματάρης, που εμφανιζόταν ως ο μοναδικός εταίρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, με συμβολαιογραφική πράξη παραχωρεί όλες τις μετοχές της ελληνικής εταιρείας στη σύζυγό του(έναντι του ποσού των 18.000 ευρώ). Στην εν λόγω συμβολαιογραφική πράξη καταγράφεται και η πραγματική ημερομηνία γέννησής του (5 Απριλίου 1950).

Η δήλωση Διαματάρη

Σε δήλωσή του ο κ. Διαματάρης αναφέρει τα εξής:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΣΥΡΙΖΑ : Ο  Πρωθυπουργός της αριστείας δεν τόλμησε να αποπέμψει τον υφυπουργό του

Με ανακοίνωση, υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την δήλωση παραίτησης του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, ενώ επανέλαβε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «Ο πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα, ως τροχονόμος, το φιάσκο με τον υφυπουργό του» και προσθέτει: «Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

ΣΥΡΙΖΑ: Από πού ‘κρατάει’ τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;

Λίγο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας ζητούσε για τρίτη φορά την απομάκρυνση Διαματάρη από την κυβέρνηση.

«Από πού ‘κρατάει’ τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;

Ο κ. Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει:

- Δεν έχει μεταπτυχιακό

- Δεν έχει πτυχίο

- Παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με όσα δεν έχει δηλώσει:

- Έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου.

- Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνει σήμερα σύσσωμος ο Τύπος. Ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ζητούν την αποπομπή του κ. Διαματάρη.

Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να βυθίζεται στο πρωτοφανές φιάσκο της δήθεν αριστείας που έχει δημιουργήσει με τον συγγενή – υφυπουργό του.

Ωστόσο, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;», καταλήγει η ανακοίνωση του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ