Στο Μπάκινγχαμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δείπνο των ηγετών με την βασίλισσα Ελισάβετ

Στο Μπάκινγχαμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δείπνο των ηγετών με την βασίλισσα Ελισάβετ

Στη δεξίωση που έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ, στο Μπάκιγχαμ, με αφορμή την επετειακή σύνοδο για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα.  Στο παλάτι τους ηγέτες υποδέχθηκε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Νωρίτερα ο έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με ξένους επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές και διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, είχε το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Goldman Sachs και κάλεσε τους επενδυτές να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα μετά τις τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Για την βραδιά, η Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε ένα φόρεμα στο χρώμα της ελιάς, συνδυάζοντάς το με ένα μαύρο clutch. Τα μαλλιά της τα είχε ένα κομψότατο updo, αναδεικνύοντας τα μακριά σκουλαρίκια που φορούσε.

 Η οικογενειακή φωτογραφία του ΝΑΤΟ με τη βασίλισσα

 

Στο περιθώριο της δεξίωσης, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε δίπλα στην Ανγκελα Μέρκελ, πίσω από τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

Αν και η επετειακή Σύνοδος του ΝΑΤΟ γίνεται σε τεταμένο κλίμα, εξαιτίας των διαστάσεων απόψεων μεταξύ των χωρών μελών, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ οι ηγέτες προσήλθαν με πιο χαλαρή διάθεση.

Λίγη ώρα προτού πάνε στο παλάτι για τη δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπόρις Τζόνσον είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις κυρίως της Γαλλίας με την Τουρκία.

Πάντως, οι ενστάσεις έγιναν ξεκάθαρες από νωρίς στο Λονδίνο. Ισως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών ήταν η τεταμένη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα