Τσίπρας: Να ενημερώσει ο Μητσοτάκης τις πολιτικές δυνάμεις για Τουρκία

Τσίπρας: Να ενημερώσει ο Μητσοτάκης τις πολιτικές δυνάμεις για Τουρκία

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έκλεισε το διήμερο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μεγάλη τομή» αυτό που ξεκίνησε και έκανε λόγο για ιστορικό και συνάμα δύσκολο βήμα και επιχείρησε μια αποτίμηση της συζήτησης του διημέρου.

Προηγούμένως αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο συνέδριο της ΝΔ καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση.

«Ακούσαμε τον Σαμαρά» τόνισε, «πέρα από αυτά τα γραφικά που είπε για ‘’λαθρομεταναστευτικό’’ και ‘’λαθροεποικισμό των εισβολέων’’, τον ακούσαμε να λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευθεί με όποιο τρόπο από τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι ‘’δεν περπατάει κ εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε από τις θέσεις μας΄΄». «Θα ήταν μια γραφική δήλωση αν δεν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός» με αρκετή επιρροή ακόμα και με κάποιους να τον προτείνουν και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε. Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά του θέματα, τόνισε, αλλά ότνα πρόκειται για τα εθνικά θα πρέπει να πα΄ρουν ξεκάθαρα θέση. Και διερωτήθηκε αν η ΝΔ σέβεται και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως είχε πει μεταξύ άλλων και η Ντόρα Μπακογιάννη ή πρέπει να παραιτηθεί από αυτή; Κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί για το αν μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή της ή αφήνει ανοιχτό παράθυρο στην αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά τους καλά ξεμπερδέματα

Αναφερόμενος στη συνέχεια και στα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι ποια είναι η εθνική μας στρατηγική στα ζητήματα αυτά στη γειτονιά μας». Παράλληλα κάλεσε «να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων και να μας πει ο κ Μητσοτάκης ποια είναι η στρατηγική για την Τουρκία και ποια τα επόμενα βήματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα