Συναγερμός στο σπίτι του Χρυσοχοΐδη - Πάρκαρε κοντά ασθενοφόρο με πλαστές πινακίδες

Συναγερμός στο σπίτι του Χρυσοχοΐδη - Πάρκαρε κοντά ασθενοφόρο με πλαστές πινακίδες

Όταν πριν από λίγες μέρες στην γιάφκα  της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρέθηκαν αυτοκόλλητα για ασθενοφόρα, ιατρικές μπλούζες και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει τι σκόπευαν να κάνουν τα μέλη της οργάνωσης. Ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν και αυτό του «παγιδευμένου» με εκρηκτικά ασθενοφόρου με στόχο να πλησιάσει με ευκολία έναν αστυνομικό στόχο και να πραγματοποιηθεί η επίθεση ακόμα και με ανθρώπινα θύματα.

Χθες το απόγευμα στην Καλλιθέα, για ώρες, αυτό το εφιαλτικό σενάριο έδειχνε ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα με έναν άκρως συμβολικό και διαχρονικό στόχο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως αποκάλυψε το astinomiko.gr, την Τετάρτη στις 7 και μισή το απόγευμα, γύρω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικοί της φρουράς του είδαν να περνά ένα ασθενοφόρο το οποίο οδηγούσε ένας άντρας και μαζί του επέβαιναν δυο ανήλικα αγόρια. Η ασυνήθιστη αυτή εικόνα ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμός.

Όμως η συνέχεια προκάλεσε «κόκκινο συναγερμό». Κάποια στιγμή ο οδηγός του ασθενοφόρου, που φέρεται να ανήκει σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο, στάθμευσε το όχημα του σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κατέβηκε με τα δυο παιδιά. «Το αυτοκίνητο δεν το είχε παρκάρει και πολύ καλά… Το μισό ήταν σχεδόν στο δρόμο» λέει στο astinomiko.gr κάτοικος της περιοχής που το είδε. Οι αστυνομικοί το θεώρησαν ύποπτο και θέλησαν να το ελέγξουν.

Όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες και σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας είχε δηλωθεί κλοπή. Ο χώρος, όπως ήταν φυσικό, αποκλείστηκε και στο σημείο έφτασε όχημα της Πυροσβεστικής αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος των ΤΕΕΜ ώστε να ελέγξει για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικών. Μετά από λίγη ώρα, και αφού δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, το αυτοκίνητο, φωτογραφίες του οποίου εξασφάλισε το astinomiko.gr,  πλησίασε και ο οδηγός του. Οι αστυνομικοί, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, τον ρώτησαν ποια ήταν η σχέση του με το ασθενοφόρο και εκείνος, φέρεται να τους είπε ότι του ανήκει.

Τελικά, ο οδηγός του ασθενοφόρου οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Στους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι είχε μια προσωπική αντιδικία, οικονομικής φύσεως, με τον πραγματικό ιδιοκτήτη και ότι γι αυτό είχε τοποθετήσει τις πλαστές πινακίδες. Όπως ήταν φυσικό του επιδόθηκε η σχετική κλήση για τις τροχονομικές παραβάσεις ενώ την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα