Απορρίφθηκε ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για τα όρια ηλικίας προέδρων σε αθλητικές ομοσπονδίες

Απορρίφθηκε ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για τα όρια ηλικίας προέδρων σε αθλητικές ομοσπονδίες

Με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να αντικρούει τα επιχειρήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι αντίκειται στο Σύνταγμα η διάταξη  που αφορά τη θέσπιση ορίων ηλικίας για την εκλογή προέδρων και εκτελεστικών μελών στα ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών, απορρίφθηκε από την Ολομέλεια η σχετική ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οκ. Αυγενάκης, επικαλέστηκε την έκθεση του  Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «στο πλαίσιο του κρατικού ελέγχου δύναται να δικαιολογηθούν κρατικές παρεμβάσεις ως προς την οργάνωση και λειτουργία των οικείων ομοσπονδιών». Προς επίρρωση των λεγομένων του, επίσης επικαλέστηκε απόφαση του Αρείου Πάγου (με αριθμό 420 του 1983) και ταυτοχρόνως υπογράμμισε ότι στην κατάρτιση του νομοσχεδίου ελήφθησαν υπόψη τόσο οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και οι «Αρχές καλής διακυβέρνησης στον Αθλητισμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι τα όρια θητειών και ηλικίας ισχύουν σε πολλούς διεθνείς και εθνικούς αθλητικούς οργανισμούς, καθώς και ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ζητήσει από καιρό εγγράφως όσα φέρνει η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα