Μαριέττα Γιαννάκου για ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι φοιτητικό κίνημα, είναι γκρουπούσκουλα με λογική τρομοκρατίας

Θέση για τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ πήρε η πρώην υπουργός Παιδείας, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Μαριέττα Γιαννάκου.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα φοιτητικό κίνημα, έστω ρομαντικό, ιδεολογικό κ.λπ., τύπου Μάη του ’68. Εδώ πρόκειται για ορισμένα γκρουπούσκουλα που αυθαιρετούν, έχουν στοιχεία λογικής τρομοκρατίας στο μυαλό τους, βιαιοπραγούν εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στα πανεπιστήμια και διερωτώμαι πώς αισθάνονται τα παιδιά από την επαρχεία, τα οποία είναι έξυπνα, έχουν διαβάσει, έχουν μπει στη σχολή και έρχονται εδώ και απογοητεύονται. Τα δημόσια πανεπιστήμια κυρίως έχουν σημασία για τους πιο αδύναμους οικονομικά Έλληνες. Αυτοί που έχουν χρήματα στέλνουν τα παιδιά τους εκτός Ελλάδας», υπογράμμισε και συνέχισε: 

«Είναι δυνατόν να γίνεται στην ουσία μια επίθεση εναντίον των παιδιών αυτών για μάθηση και μάλιστα όχι από πανεπιστημιακά στοιχεία, αλλά από εξωπανεπιστημιακούς απίθανους ανθρώπους;».

Παράλληλα θυμήθηκε την εποχή που ήταν ίδια υπουργός Παιδείας όταν και πάλι είχαν ξεσπάσει μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις.

«Την εποχή εκείνη είχα αντιμετωπίσει διαδηλώσεις, δεν είχα αντιμετωπίσει, καταστροφές, ζημιές μέσα στα πανεπιστήμια και φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha.

«Αυτοί βέβαια έσπασαν την αλυσίδα και μπήκαν μέσα, αλλά σας θυμίζω ότι η ΑΣΟΕΕ, μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν άνδρο παράνομης διακίνησης εμπορικών ειδών κ.λπ. Σας θυμίζω τη φρικτή εικόνα έξω από την ΑΣΟΕΕ όπου αποδεικνύεται ότι άνθρωποι από μέσα στήριζαν αυτούς τους απίθανους τριτοκοσμικούς που πουλούσαν απέξω. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, είτε με σεκιούριτι στα πανεπιστήμια, είτε με την κάρτα με την οποία θα εισέρχονται αυτοί που έχουν εργασία μέσα στα Πανεπιστήμια», συμπλήρωσε για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος και την εικόνα έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μήπως στα «γκρουπούσκουλα» της ΑΣΟΕΕ, η κυρία Γιαννάκου αναγνωρίζει τους «απόγονους» των φοιτητών που το 2006 με τις μαζικές τους συνελεύσεις και διαδηλώσεις την «τρομοκράτησαν» και την υποχρέωσαν να πάρει πίσω άρον άρον όλες τις αλλαγές που ήθελε να περάσει στην λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα