Νέες πολιτικές κόντρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Νέες πολιτικές κόντρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Σε νέο γύρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγεί η εισβολή των ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ καθώς και οι καταγγελίες φοιτητών για αστυνομική βία. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν βολές προς την κυβέρνηση μιλώντας για αυταρχισμό, αδικαιολόγητη επιχείρηση και απόπειρα συγκράτησης του ακροδεξιού ακροατηριου και την κυβέρνηση να απαντά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τους “μπαχαλάκηδες”.

"Η Κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά. Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας.

"Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών” πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Πυροδοτούν επικίνδυνες καταστάσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. ”Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της με νόμο και τάξη πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις" σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: 

"Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους. Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού. Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις".

Ανταπάντηση από την κυβέρνηση

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ίσως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ.Ραγκούση».

Βολές και από το ΜΕΡΑ25

Bουλευτές και στελέχη του ΜέΡΑ 25, σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι «εμείς στο ΜέΡΑ25, όλοι μαζί, θα βρεθούμε κόντρα και απέναντι στο νέο ολιγαρχικό αυταρχισμό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, τη θέση αυτή εξέφρασαν η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα και οι βουλευτές Κλέωνας Γρηγοριάδης και Φωτεινή Μπακαδήμα, ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Δανάη Στράτου. Όλοι μαζί , αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν στα δύο στελέχη του κόμματος και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι με παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα, «την ώρα που εξελίσσονταν η ωμή βία των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ με τόνους από χημικά και ξυλοδαρμούς απέναντι στους φοιτητές και άλλους συγκεντρωμένους - μετά την κατάργηση του ασύλου από την κυβέρνηση - αποχώρησαν τελικά οι συγκεντρωμένοι, αν και ήδη είχαν γίνει δεκάδες προσαγωγές στην ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και δυο επιστημονικών συνεργατών του ΜέΡΑ25 που παραβρίσκονταν στον χώρο προκειμένου να ενημερώνουν την κοινοβουλευτική ομάδα μας για την εξέλιξη της κατάστασης».

Στη συνέχεια, η αντιπρόεδρος της βουλής κ. Σακοράφα, μαζί με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη και Φωτεινή Μπακαδήμα, επισκέφθηκαν στην ΓΑΔΑ τον αστυνομικό διευθυντή και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των δυο στελεχών του ΜέΡΑ25 (Κ.Ντάσκα και Κ.Μαρματάκη) εξηγώντας την εκεί παρουσία τους, όπως και τελικά έγινε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα