Προς ακύρωση η Υπ. Απόφαση Πολάκη για την «άρση του τεκμηρίου αθωότητας» των γιατρών

Προς ακύρωση η Υπ. Απόφαση Πολάκη για την «άρση του τεκμηρίου αθωότητας» των γιατρών

Σε «πάγωμα» της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο είχαν προσφύγει οι Ιατρικοί Σύλλογοι για να προσβάλλουν την Υπουργική Απόφαση Πολάκη που προέβλεπε την άρση του «τεκμηρίου αθωότητας» των γιατρών, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ελήφθη με σκοπό να μελετήσει την πιθανότητα αλλαγής της διάταξης και να προβεί σε έκδοση νέου νομοθετήματος, που θα άρει την άδικη απόφαση για τους γιατρούς.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν για την εξέλιξη αυτή, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι μετά την άσκηση ένδικων μέσων η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας την αναβολή, δεσμεύεται να μελετήσει την πιθανότητα αλλαγής αυτής της αντισυνταγματικής διάταξης που βρήκε αντίθετο σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο της χώρας» σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Τι προέβλεπε ο νόμος Πολάκη

Η Υπουργική Απόφαση του Παύλου Πολάκη, που έλαβε ΦΕΚ στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους (1373/22-4-2019 τΒ΄), προέβλεπε την αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς, ακόμα και χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η εκδίκαση ποινικής δίωξης εναντίον τους

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα