Ο Μητσοτάκης συναντά τον Ράμα – Ο Ζάεφ ανέβαλε την συμμετοχή στην Ευρωαραβική Σύνοδο

Ο Μητσοτάκης συναντά τον Ράμα – Ο Ζάεφ ανέβαλε την συμμετοχή στην Ευρωαραβική Σύνοδο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12.00 το μεσημέρι θα απευθύνει ομιλία στην 4η Ευρωαραβική Σύνοδο (EU – Arab World Summit) στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πρωθυπουργούς της Κροατίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Κροατίας, της Αλβανίας και της Σερβίας, ενώ θα συναντήσει επίσης τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα:

-Στις 10.00, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

-Στις 13.30, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

-Στις 14.30, με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπίρναμπιτς.

-Στις 18.00, με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ.

Το γαλλικό μπλόκο στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μοιραία στρέφει τα βλέμματα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ράμα. Όπως και στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, έτσι και για την Αλβανία ο δρόμος προς την ΕΕ περνά μέσα από το σεβασμό των αξιών και των αρχών της ΕΕ και την αντίστοιχη συμπεριφορά.

Το ίδιο μήνυμα έχει έτσι αποδέκτες και στα Σκόπια, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα παρευρεθεί τελικώς στην Αθήνα. Αν και αρχικά ήταν ανάμεσα στους ομιλητές της Ευρω-αραβικής Συνόδου και μάλιστα στο ίδιο πάνελ με τον κ. Μητσοτάκη για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τη συνεργασία με τις αραβικές χώρες, οι πολιτικές εξελίξεις που έφερε το γαλλικό «non» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η απόφαση για πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο του 2020 ανέβαλαν το ταξίδι του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα