Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου έφτασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσουν την επίσημη δοξολογία.

Συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισήλθε στο ναό συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.

Μόλις έφτασε έξω από το ναό, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε προς τα προστατευτικά κάγκελα χαιρέτισε πολίτες και αντάλλαξε ευχές. Την ώρα που προσέρχονταν στο ναό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε φτάσει στο ναό και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια δύο Εκθέσεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το δημαρχείο, αντίστοιχα.

Στις 13.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που θα παραθέσει προς τιμή του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Κούτρας, στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 17.15 θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Συνδρόμου Down, στις 18.30 θα παραστεί στην τελετή που θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και στις 20.00 θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Στις 9.20 το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί το Αντιτορπιλικό “ Βέλος” και στη συνέχεια τη ΧΑΝΘ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στις 13.30 θα παραστεί στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου.

Στις 18.00 θα επισκεφθεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα τεχνών και στις 19.30 θα μεταβεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων της, όπου ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλης Πάππας θα απονείμει στον κ. Παυλόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας και θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσημη δοξολογία θα παραστεί στα εγκαίνια της Έκθεσης έργων τέχνης, με τίτλο "Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη", στο Διοικητήριο.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα