Ένταση για τα μέλη της προανακριτικής - Πολάκης: Μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ!

Ένταση για τα μέλη της προανακριτικής - Πολάκης: Μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ!

Με το «καλημέρα» φαίνεται ότι άρχισαν οι αψιμαχίες στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αφορμή την πρόθεση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να ζητήσουν την εξαίρεση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από μέλη της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ένταση πυροδότησε από την αρχή της συνεδρίασης της επιτροπής ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες, επιχείρηση που φαίνεται να χρησιμοποίησε και ο Θάνος Πλεύρης, την εξαίρεση του οποίου φέρεται να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Πολάκης φέρεται να ειπε οτι «μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος φέρονται να δήλωσαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησε ο έντονος διάλογος:

Β. Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης

Π. Πολάκης: Ειναι παπ@@@ς αυτά

Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπη να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή

Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες

Δ. Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;

Κ. Καραγκουνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση

Γ. Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση ειναι πραξικόπημα.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη, Τζανακόπουλου και Πλεύρη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την επόμενη Τρίτη. Στην ίδια συνεδρίαση θα κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώ δεύτερος μάρτυρας θα είναι ο Νίκος Μανιαδάκης.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα