Αχτσιόγλου: Δεν μπορώ να μάθω στον κ. Βρούτση να είναι σοβαρός

Αχτσιόγλου: Δεν μπορώ να μάθω στον κ. Βρούτση να είναι σοβαρός

Παραφράζοντας μία παλιά αγγλική λαϊκή σοφία θα έλεγα ότι δυστυχώς δεν μπορώ να μάθω στον κύριο Βρούτση να είναι σοβαρός. Χάνω τον χρόνο μου και ενοχλώ και τον κ. Βρούτση», αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στον υπουργό Εργασίας σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις συντάξεις

Στην απάντησή της, που απευθύνεται «αποκλειστικά στους πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια», η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Οι ληξιπρόθεσμες συνταξιοδοτικές παροχές στα τέλη Ιουνίου σύμφωνα με τα ίδια τα ταμεία ήταν 107.000 (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) μειωμένες κατά 73% σε σχέση με τις 400.000 που ο κ. Βρούτσης μας παρέδωσε στις αρχές του 2015.

 Προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων μας, ο κ. Βρούτσης πολλαπλασιάζει κάθε δεύτερη μέρα στα χαρτιά τα νούμερα των εκκρεμών συντάξεων, προσθέτοντας απροσδιόριστες «ασφαλιστικές υποθέσεις», δηλαδή οποιοδήποτε ερώτημα υπέβαλλε κάποιος σε ασφαλιστικό ταμείο.

Αξίζει να μας πει ωστόσο ο κ. Βρούτσης πόσες συντάξεις έβγαλε ο ίδιος; Ήταν τον Σεπτέμβριο λιγότερες κατά ?το 1/3 από αυτές που είχαν βγει πέρυσι τον ίδιο μήνα; Μήπως αντί για φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, θα ήταν καλύτερο να κάτσει να δουλέψει;

Γιατί η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι τόσο μειωμένη για το 2020 στον προϋπολογισμό που κατέθεσε; Θα μειώσει συντάξεις ή θα εκδώσει σημαντικά λιγότερες απ' όσες εκδόθηκαν το 2019;».

Η κ. Αχτσιόγλου σχολιάζει πως «όσο θόρυβο κι αν κάνει ο κ. Βρούτσης δεν θα τραβήξει την προσοχή από το αντεργατικό του νομοσχέδιο. Διότι δεν μπορεί να θεωρεί ότι αγοράζουμε ως τυχαίο το επικοινωνιακό του σόου, ενώ αύριο συζητείται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιό του κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων και μείωσης μισθών».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα