Μενδώνη για Joker: Οι δύο υπάλληλοι υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους

Δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας για την ταινία Joker, ξεκαθάρισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Δημιουργούν σύγχυση. Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αυτοβούλως κινούμενες θεώρησαν ότι σε δύο συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες, την ταινία Τζόκερ την παρακολουθούν ανήλικοι». Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε: «Κατηγορηματικά δεν γνώριζα τίποτα. Δεν γνώριζε τίποτα ούτε ο γενικός γραμματέας. Το πληροφορήθηκα το βράδυ της Κυριακής».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα η υπουργός τόνισε: «καταδικάζουμε απερίφραστα τόσο προσωπικά όσο και ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τον χειρισμό της υπόθεσης».

«Ομολογώ ότι με ενοχλεί να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους», είπε. Όπως εξήγησε, οι δύο υπάλληλοι που δημιούργησαν το πρόβλημα είναι μέλη γνωμοδοτικής επιτροπής για την καταλληλότητα των ταινιών. Με βάση τον νόμο του 2010 για τον κινηματογράφο στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται ο έλεγχος αιθουσαρχών, αλλά όχι η κλήση δυνάμεων καταστολής.

«Δυο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής-υπάρχουν και άλλοι τρόποι», είπε η κυρία Μενδώνη. «Για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ» είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε πως υπάρχει η διάταξη και μάλιστα τα δελτία ελέγχου των υπαλλήλων έφεραν την υπογραφή της τέως γγ Μαρίας Βλαζακη. Επομένως είχαν κάθε περιθώριο να το διορθώσουν αλλά δεν το έπραξαν είπε η κα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα