Βελόπουλος: 214.516 αλλοδαποί εκλογείς μπορούν και διαμορφώνουν κυβερνήσεις

Βελόπουλος: 214.516 αλλοδαποί εκλογείς μπορούν και διαμορφώνουν κυβερνήσεις

Με τους αλλοδαπούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους τα βάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το κόμμα επικαλείται στοιχεία που περιλαμβάνονται σε απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, σε σχετική ερώτηση κόμματος, αναφορικά με τον αριθμό των αλλοδαπών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στους εκλογικούς καταλόγους φέρονται εγγεγραμμένοι 192.671 αλλοδαποί εκλογείς, οι οποίοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, και 21.845 εκλογείς ως πολίτες κρατών-μελών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα ποσοστό σχεδόν 2,2% του εκλογικού σώματος είναι αλλογενούς καταγωγής κι απέκτησαν με τα ευεργετικά νομοθετήματα των τελευταίων ετών την ελληνική ιθαγένεια» αναφέρει η Ελληνική Λύση και τονίζει:

«Να σημειωθεί δε πως τα στοιχεία αφορούν μέχρι και στο έτος 2018, με το ενδεχόμενο ο τρομακτικός αυτός αριθμός να έχει αυξηθεί σημαντικά δεδομένων των ροών του τελευταίου έτους, και των σχετικών αιτήσεων που εκκρεμούν. Επί συνόλου 9.865.755 εκλογέων, 214.516 μπορούν και διαμορφώνουν κυβερνήσεις κι αν μη τι άλλο, εξασφαλίζουν την -πολυπόθητη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών- "πολυπολιτισμικότητα» της Ελλάδας».

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα