Δημοσκόπηση: "Ναι" στην οικονομία, "όχι" στο μεταναστευτικό για την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση: "Ναι" στην οικονομία, "όχι" στο μεταναστευτικό για την κυβέρνηση

Θετικά ανταποκρίνονται οι πολίτες στις κυβερνητικές κινήσεις στην οικονομία, στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς και στην προανακριτική επιτροπή για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης Ν.Δ.

Στα μείον, οι έντονες επιφυλάξεις των ερωτηθέντων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού όπου το 63,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πάντως η ικανοποίηση από τη γενική εικόνα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το protothema.gr, φτάνει στο 50%, με το 47% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη. Θετική άποψη εκφράζουν και το 20% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 57% του ΚΙΝΑΛ.

H αποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται στο 53%, πάνω μάλιστα από τις θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, ενώ υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα, στη σύγκριση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία με 45% έναντι 21%.

Όσον αφορά τις δημοτικότητες των υπουργών, κατά σειρά: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος στην πρώτη πεντάδα. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία επικροτεί το 63%. Πέραν της Ν.Δ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ, το 34% του ΚΚΕ, το 61% της Ελληνικής Λύσης και το 57% του ΜέΡΑ 25.

Μεγάλη αποδοχή υπάρχει και για ορισμένες άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών που κάνει η κυβέρνηση, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή).

Αλλά και η απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, βρίσκει σύμφωνο το 62% των ερωτηθέντων, με μόλις 24,8% να λέει το αντίθετο.

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Το 45% δηλώνει ικανοποιημένο από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (45%) απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μόλις το 23,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 63,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8-11 Οκτωβρίου πανελλαδικά με δείγμα 1.055 νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα