Πότε θα δοθεί και σε ποιους το κοινωνικό μέρισμα

Πότε θα δοθεί και σε ποιους το κοινωνικό μέρισμα

Στα 300 εκατ. ευρώ προσδιόρισε το ποσό που θα δοθεί φέτος για το κοινωνικό μέρισμα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.           

«Έχουμε δείξει ότι νοιαζόμαστε για τους πολίτες» ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας για το κοινωνικό μέρισμα το οποίο αναμένεται να δοθεί τα Χριστούγεννα και συμπλήρωσε: «Το δείξαμε με τον ΕΝΦΙΑ, το δείξαμε και με το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της απόφασης και στόχος είναι η καταβολή του επιδόματος να γίνει εξ ολοκλήρου μέσα στο 2019». 

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και το πλεόνασμα θα δοθεί στους ασθενέστερους». 

Στο κοινωνικό μέρισμα αναφέρθηκε και ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Athens Democracy Forum , στην οποία διαβεβαίωσε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

Ο διάλογος του Μητσοτάκη με μετανάστρια

«Εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα