Τσίπρας: Υπάρχει κίνδυνος να αποχαλινωθεί τώρα η Τουρκία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή δεν ζητά από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να αποχαλινωθεί η άλλη πλευρά", είπε για την Τουρκία ο πρώην πρωθυπουργός: «Ο Ερντογάν πράγματι ήταν προκλητικός όταν είχε έρθει στην Αθήνα αλλά πήρε τις απαντήσεις που του άξιζαν. Και στο Μαξίμου πήρε πίσω όσα έλεγε περί αναθεώρησης. Είχαμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και φτάσαμε και το Κυπριακό μια ανάσα από την πιθανή λύση».

Στη συνέχεια τόνισε:«Ποτέ άλλοτε δεν συστήθηκε προανακριτική επιτροπή όχι επειδή κάποιος υπουργός είχε βάλει το χέρι στο μέλι, αλλά με την κατηγορία ότι προσπάθησε να αναδείξει σκάνδαλα προηγούμενων υπουργών. Ανοίγει μια καινούργια φάμπρικα. Όποιος ανοίγει ζητήματα θα μπορεί να κατηγορείται για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια:

- «Είχαμε κερδίσει κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας μαζί με τον κ. Αναστασιάδη. Έχουν περάσει τρεις μήνες και όσο είδατε εσείς κυρώσεις είδαμε όλοι μας. Η κυβέρνηση έπρεπε να επισπεύσει και να ζητήσει την εφαρμογή των κυρώσεων».

- «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχοντας να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις στην Τουρκία που θα αποτελούσαν φραγμό στην αχαλίνωτη συμπεριφορά της στο Αιγαίο.»

- "Άκουσα τον κ. Δένδια την ημέρα που τρυπάνε στο οικόπεδο 7 στην Κύπρο και έχουμε πλοία τριγύρω, τον ακούσαμε να λέει ότι δεν τρέχει τίποτα, τρυπάνε λάσπη… και θα φύγουν. Η μέση οδός είναι η διεκδικηση με διπλωματική οδό και να εφαρμοστούν οι κυρώσεις".

- "Στην Μόρια είχαμε 5.600 πρόσφυγες την 1η Οκτωβρίου κατεγράφησαν 12.000 και πλέον κατάτ α άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έφερνε τους μετανάστες. Η πολιτική που εφαρμόζει η Ν.Δ. στο προσφυγικό είναι μπάχαλο".

- «Τα μέτρα που φέρνει ο Μητσοτάκης είναι 1 δις ευρώ και τα μισά από αυτά τα δίνει στη μείωση φόρων των επιχειρήσεων αντίθετα εμείς λέγαμε ότι θα έπρεπε να καταργηθεί ο φόρος αλληλεγγύης και να ανακουφισθεί κυρίως η μεσαία τάξη».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ