Παπαγγελόπουλος: Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους

Παπαγγελόπουλος: Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τον ίδιο.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε πως θα αποδείξει ότι η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι γελοία, και θα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών.

Χαρακτήρισε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

H ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται:

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες. Σήμερα μού δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι οι συκοφάντες» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής ξεκινώντας την ομιλία του.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, αλλά ταυτόχρονα νιώθω μεγάλη χαρά αλλά και ανακούφιση. Εγώ και η οικογένειά μου δεχόμαστε μια επικοινωνιακή πρόστυχη επίθεση. Είναι οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο που εκτελείται σε βάρος μου».

Και συνέχισε: «Θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο αυτή η ιστορία. Με κατασκευασμένα δημοσιεύματα προσπαθούν να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου. Γράφουν και λένε χυδαία ψέμματα. Ευτυχώς ο Τύπος δεν τους ακολουθεί πλέον, προσπαθώντας να εκβιάσουν νέες έρευνες». 

- «Καταδικάστε με, εκτελέστε με, αλλά ακούστε με». 

- «Θα αποδείξω ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Στην περίπτωσή μου παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και ασελγούν βάναυσα. Για όλα φταίει... ο Ρασπούτιν. Και με τι στοιχεία; Κανένα. Θα σας τα πω όλα. Υπομονή να έχετε». 

-  «Αν ήμουν σκευωρός δεν θα φρόντιζα να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία, δεν θα με έβαζε ο Τσίπρας βουλευτή;».

- «Είναι φανερό ότι προσπαθείτε να επηρεάσετε τη Δικαιοσύνη»

- «Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους»

«Κανένας από όσους κατέθεσαν δεν αναφέρουν το οτιδήποτε για ηθική αυτουργία μου. Δεν έχετε διαβάσει την δικογραφία. Ή την έχετε διαβάσει και θέλετε απλά να με τελειώσετε» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «Ο κ. Στουρνάρας, είπε πως δεν γνωρίζει εάν παρενέβη κάποιος στους εισαγγελείς, αλλά το λογικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος, επικαλέστηκε και άλλες αντίστοιχες καταθέσεις πολιτικών προσώπων προκειμένου να ενισχύσει το επιχείρημά του.

Στηλίτευσε την απόφαση της κ. Ράικου να πάει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, να βγει και να επιστρέψει άμεσα για συμπληρωματική κατάθεση. «Η διαδικασία σε βάρος μου είναι πολιτική δίωξη. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και κατά του κ. Τσίπρα. Αλλά δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. «Τέτοιο κατηγορητήριο δεν συντάσσεται ποτέ. Ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο που έχει διοριστεί. Ζητώ από σήμερα, να έρθουν στην επιτροπή που θα συσταθεί, όλες οι σχετικές δικογραφίες – Novartis, καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή κλπ. Γιατί οι καταγγελίες κατά του κ. Αγγελή διερευνώνται από την εισαγγελία πρωτοδικών; Είναι συνηθισμένο να διερευνεί ο υφιστάμενος, τον προϊστάμενό του;», διερωτήθηκε

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι στην πρώτη κατάθεση της κ. Ράικου, δεν αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν».

«Εμπλοκή πολιτικού προσώπου υπήρξε πολλούς μήνες μετά από το χρόνο που κατήγγειλε η κ. Ράικου. Μα για ποια πολιτικά πρόσωπα μίλαγε τότε; Η κ. Ράικου τοποθετήθηκε πρώτη φορά εισαγγελέας διαφθοράς το 2013 και μετά το 2015. Και η επιλογή της έγινε και τις δύο φορές με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 6-5. (…) Φτάνουμε στο σήμερα. Η κ. Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της με επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή της δεν ανέφερε τίποτα για Ρασπούτιν. Μόνο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, με μαύρο πολιτικό χρήμα. Και μετά από καιρό, η κ. Ράικου ανακάλυψε στη φαντασία της τον Ρασπούτιν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι 1,5 χρόνο μετά δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν, αλλά έβαλε κύκλους της να μιλήσουν γι αυτό. Γιατί δεν πήγε η ίδια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τα καταγγείλει», τόνισε.

Ακόμη, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην προσωπική του σχέση με την κ. Ράικου, υποστηρίζοντας ότι ήταν στενά φιλική. Και σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, «δεν ευσταθούν οι καταγγελίες της ότι την πίεσα τηλεφωνικά να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Και οι φιλικές μας σχέσεις συνεχίστηκαν και μετά την παραίτησή της. Και μου ζήτησε μάλιστα να τη βοηθήσω για πειθαρχικά που αντιμετώπιζε. Παραμονές της παραίτησή της με επισκέφτηκε στο γραφείο και μου ζήτησε να τη βοηθήσω ώστε να ανανεωθεί η θητεία της στην εισαγγελία διαφθοράς, χάρη στην καλή συνεργασία που είχαμε. Της είπα ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά τότε μου είπε πως εάν δεν ανανεωθεί η θητεία της, τότε θα παραιτηθεί για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιδιά της. Η ίδια η κ. Ράικου μου είχε ζητήσει να τη φέρω σε επαφή με τον κ. Σαμαρά και την έφερα».

«Διάβασα στον Τύπο, λίγες ημέρες μετά τη διπλή κατάθεση της κ. Ράικου, ότι έσπευσε εφημερίδα να υπερασπιστεί την πρώην εισαγγελέα για τη διπλή της κατάθεση. Και μάλιστα το δημοσίευμα έγραφε ότι ο εισαγγελέας πίεσε την κυρία Ράικου. Και γω ρωτάω: Πώς τα γνωρίζει ο εκδότης; Όμως η κυρία Ράικου είναι και ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν για μηχανορραφίες που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν αλλά σε άλλους Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου Μακιαβέλι, Μέτερνιχ. Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για τα σωματικά του χαρίσματα λέγοντας ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη Θέωση. Αυτό αρκεί να αποδείξει ότι ποτέ δεν αυτοχαρακτηρίστηκα Ρασπούτιν. Δεν μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρασπούτιν. Μακιαβέλι θα έπρεπε να με λέω...», συμπλήρωσε.

Για όσα είπε ο αντιεισαγγελέας Αγγελής στις αναφορές του στον Άρειο Πάγο και στην κατάθεσή του, είπε ότι πρόκειται για «ασυναρτησίες». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «ο κ. Αγγελής στην αρχή δεν έκανε κανένα σχόλιο για Ρασπούτιν. Στη συνέχεια έκανε υπαινιγμούς και καμία αναφορά στο όνομά μου».

«Οι επόπτες πριν από τον Αγγελή και μετά από αυτόν, δεν διαπίστωσε τίποτα σε βάρος της κ. Τουλουπάκη. Ούτε και ο κύριος Αγγελής στην αρχή, αλλά στη συνέχεια». Αναφερόμενος στις καταγγελίες Αγγελή για τα περί παρεμβάσεων σε άλλες υποθέσεις, ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «αοριστολογίες».

«Ο κ. Αγγελής κατέθεσε πως η κ. Τουλουπάκη δεν εκτελούσε τις εντολές του. Άρα υπέθεσε πως είχε η εισαγγελέας είχε προστάτη. Κάποιοι είχαν κάνει λόγο και για νταβατζή. Πάλι η δημιουργική φαντασία του κ. Αγγελή ανέλαβε δράση. Μήπως όμως η κ. Τουλουπάκη διαφωνούσε με τις οδηγίες του κ. Αγγελή επειδή ήταν αντίθετες με τη δικαστική της συνείδηση και ήταν παράνομες;», είπε.

«Με κουτσομπολιά καφενείου, δεν μπορεί να συνταχθεί κατηγορητήριο. Είναι πολιτική δίωξη! Μήπως να ασκήσουμε δίωξη και κατά της κ. Δημητρίου που δεν έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή για εμένα; Αφού είπε στον κ. Αγγελή ότι εγώ είμαι ο Ρασπούτιν; Ο κ. Αγγελής ήταν αυτός που έβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Και πότε ανέσυρε από το αρχείο τις μηνύσεις ο κ. Αγγελής; Όταν αποκαλύφθηκαν οι τραγικοί χειρισμοί του στο σκάνδαλο. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι κραυγές αγωνίας του ότι δεν θέλει να πάει φυλακή. Πότε το είπε αυτό; Όταν γύρισε από τη Βίεννη μετά τη συζήτηση με τους Αμερικανούς», τόνισε.

Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης γιατί δεν τόλμησε να παραπέμψει εμένα

LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα