Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης γιατί δεν τόλμησε να παραπέμψει εμένα

Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης γιατί δεν τόλμησε να παραπέμψει εμένα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Στην ουσία, το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Το πρόβλημά της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας, για να εκφράσει το αίτημα της κοινωνίας για διαφάνεια και κράτος δικαίου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας 

"Δεν έχει κανείς τα κότσια να βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα. (…) Το έβαλαν στα πόδια. Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Κάνετε προανακριτική σε βάρος κάποιου υπουργού γιατί είχε το θράσος να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης της τιμής του φαρμάκου, σε μία περίοδο που κυβερνούσαν οι δικές σας κυβερνήσεις" ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

Δηλαδή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης των τιμών του φαρμάκου από στελέχη των δικών σας κυβερνήσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια πολυεθνική, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

 Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική δειλία, μιας και επέλεξε να απουσιάζει από τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή. «Δεν γνωρίζω αν ο κ. Μητσοτάκης στη πραγματικότητα σέρνεται σε αυτή την ιστορία από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Αλλά εφόσον επέλεξε να απουσιάζει από τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία. Αν είναι μία φορά δειλός ο κ. Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει τον Δ. Παπαγγελόπουλο, κάνοντας το χατίρι του κ. Σαμαρά, είναι δύο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτοί που το βάλανε στα πόδια, προκειμένου να προλάβουν το κουκούλωμα, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, στήνουν καταστάσεις αξιοποιώντας την πλειοψηφία τους στην Βουλή.

«Διαπράττετε μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα, στοχοποιώντας τον πολιτικό σας αντίπαλο επειδή είχε το θάρρος να σας ελέγξει και την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως προσπαθεί να... φοβίσει το νοικοκύρη. «Όλοι κατά καιρούς κάνουμε χρήση της παροιμίας "φωνάζει ο κλέφτης", αλλά για πρώτη φορά εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε το νοικοκύρη και μάλιστα με ειδικά δικαστήρια. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν το αποτόλμησε αυτό. Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή. Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν μιλάμε δηλαδή για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε, σας βρήκε αθώους και σας πνίγει το δίκιο. Μιλάμε για μια υπόθεση που η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη είναι εν εξελίξει. Και εσείς προκειμένου να τη προλάβετε. Προκειμένου να τη κουκουλώσετε. Προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους δικαστές, στήνετε ειδικά δικαστήρια αξιοποιώντας τη πλειοψηφία που έχετε στη Βουλή».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε για μια ακόμη φορά πως το κόμμα του είναι αποφασισμένο να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. «Είμαστε αποφασισμένοι! Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους αγώνες μας κατά της διαφθοράς. Είμαστε υπέρ κάθε διερεύνησης και σας προκαλούμε: Κάντε εξεταστική, προανακριτική, ειδικό δικαστήριο. Ό,τι σας ταιριάζει. Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους».

Όσον αφορά τη δική του μη παραπομπή, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η ΝΔ δεν το παρέπεμψε γιατί φοβήθηκε τον εξευτελισμό της. «Το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά».

Ο Αλέξης Τσίπρας «ευχαρίστησε» την κυβέρνηση καθώς, όπως τόνισε, η σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία είναι ευκαιρία για «να θυμηθεί ο ελληνικός λαός τι εστί Novartis», παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς που σύμφωνα με τον ίδιο συνηγορούν στην ύπαρξη σκανδάλου.

Βoυλευτές ΝΔ: Φάνηκε η ανευθυνότητα Τσίπρα

Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν ότι σήμερα φάνηκε η ανευθυνότητα Τσίπρα απέναντι στη θεσμική υπευθυνότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα