Πρωϊνό Μητσοτάκη - Πομπέο κάτω από την Ακρόπολη - Τα ελληνικά της Σούζαν Πομπέο στη Μαρέβα [Βίντεο]

Πρωϊνό Μητσοτάκη - Πομπέο κάτω από την Ακρόπολη - Τα ελληνικά της Σούζαν Πομπέο στη Μαρέβα [Βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι πήραν πρωινό με τον Μάικ Πομπέο και την σύζυγό του, Σούζαν, στον τελευταίο όροφο του Χίλτον, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.


Η Σούζαν Πομπέο καλωσόρισε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, λέγοντας «καλημέρα» στα ελληνικά και στη συνέχεια την αγκάλιασε και την φίλησε.Από την πλευρά της, η Μαρέβα Γκραμπόφκσι την ρώτησε πώς πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου, στο δείπνο στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με την Σούζαν Πομπέο να απαντά πώς «ήταν όλα υπέροχα».

Η σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την χαρά της που τον γνώρισε, λέγοντας του, μάλιστα, γελώντας, πώς τόσο εκείνος, όσο και ο Μάικ Πομπέο, έδειχναν πολύ ωραίοι στις κοινές τους φωτογραφίες.

Η Σούζαν είναι η δεύτερη σύζυγος του Μάικ Πομπέο. Παντρεύτηκαν το 1991 και έναν χρόνο αργότερα απέκτησαν τον γιο τους, Νίκολας. Κατάγεται από το Κάνσας και έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική καριέρα του άντρα της. Της αρέσει να παίζει τένις και να πηγαίνει στο θέατρο και στην όπερα. Έχει επιλέξει να απέχει από τα social media για προσωπικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Σε συνέχεια των επίσημων συνομιλιών οι κκ Μητσοτάκης και Πομπέο αντήλλαξαν κατά τη διάρκεια του πρωινού, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στον κ. Πομπέο το υπό κατασκευή κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης - το οποίο ως γνωστόν θα εγκαινιαστεί την 25η Μαρτίου του 2021 για τον εορτασμό των 200ων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.


Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μαζί με τη σύζυγό του έφτασαν στον καθεδρικό ναό των Αθηνών, προκειμένου να εκκλησιαστούν. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού πατέρας Θωμάς Συνοδινός θα τους ξεναγήσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου το οποίο βρίσκεται δίπλα από τη μητρόπολη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Ντίνα Κ.
Σχολιάστε το άρθρο: